Sűrű zöldséges Minestrone leves
Ez egy olasz leves, friss vagy fagyasztott zöldségekből is készíthető, ha kevés az időnk a főzésre :).
Hozzávalók
- 1000 g Fagyasztott minestrone zöldség
- 2000 ml víz
- 8 Gerezd fokhagyma
- 50 g zeller
- 1⁄2 karalábé
- vaj
- 50 g tészta
- 100 ml ketchup
- só és bors
Eljárás
Egy nagyobb edénybe tesszük a minestrone fagyasztott zöldséget, hozzáadunk vizet, sót és fűszert, forraljuk.
Megtisztítjuk és lereszeljük a zellert, a karalábét. A vajon megpirítjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a lereszelt zellert és karalábét, együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a leveshez.
A tésztát először világosbarnára pirítjuk, majd a használati utasítás szerint megfőzzük. Adjuk hozzá a leveshez a ketchuppal együtt, és ízesítsük sóval és borssal. Sajttal tálaljuk, jó étvágyat.
A friss zöldségekből természetesen jobb a leves, de ha megvásárolja az italian minestrone keveréket a lidliben, kis módosítással a saját ízlése szerint, az is finom lesz és időt takarít meg.