HIRDETŐ

Forrás: Printemps by Adobe Stock

Süssön egyszerű vajas kekszet

Ez az egyszerű vajas kekszrecept régi kedvenc a családomban. Sok karácsonyi ünnepségen, születésnapi partin vagy csak hangulatos hétvégén készítettem már. A ropogós és a puha tökéletes keveréke teszi ezeket a kekszeket kicsik és nagyok körében egyaránt népszerűvé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
45
  • 225 Gram Vaj (szobahőmérsékleten) Hozzáadott
  • 150 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 2 Teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • 325 Gram liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

1. Az egyszerű vajas keksz sütéséhez először keverje habosra a vajat egy nagy tálban. Én személy szerint inkább kézi mixert használok ehhez, mert így éri el a legjobb állagot.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük újra jól össze, amíg a keverék homogén nem lesz. Ez a fázis fontos az ízletes kekszekhez, ezért azt javaslom, hogy ezt a lépést ne hagyjuk ki.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, és keverjük jól össze a vaj-cukor keverékkel.

4. Lépés

Keverje össze a lisztet és a sót egy külön tálban. Ez biztosítja, hogy a só egyenletesen eloszlik a kekszben.

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket a vajas keverékhez, és keverjük jól össze. Nem egyszerre - ez megakadályozza a csomók kialakulását.

6. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és legalább egy órán át hűtse. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a kekszek megőrizzék formájukat a sütés során.

7. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

8. Lépés

Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát, és vágja ki a formákkal. Itt kreatívak lehetünk, és bármilyen formát használhatunk.

9. Lépés

Helyezze a sima kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse kb. 12 percig, amíg enyhén megbarnulnak. Sütés közben figyelje őket, mivel a sütési idő sütőtől függően változhat.

10. Lépés

Hagyja a vajas kekszet teljesen kihűlni, és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új