HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : user_id:2004841 Alle Bilder Entdecke mehr Einloggen Anmelden Hochladen TheAndrasBarta

Süssünk mézeskalács embereket

Ezek a mézeskalácsemberek a családomban szilárd hagyománynak számítanak, amióta az eszemet tudom. Nemcsak ünnepi hangulatba hoznak minket a karácsonyi időszakban, hanem ellenállhatatlanul finomak is. Az elkészítésükhöz egy kis időre és türelemre van szükség, de a legértékesebb dolog ezeknek a kis emberkéknek a sütésében az, hogy milyen jól érezzük magunkat a készítésük közben!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 250 g Méz Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Teáskanál mézeskalácspor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • Élelmiszer-színezék a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1 perc.
1. Lépés

A mézeskalácsemberek sütéséhez először egy közepes lábasban, közepes lángon, állandóan kevergetve olvaszd fel a mézet, a cukrot és a vajat, amíg sima szirupot nem kapsz. Ez a lépés azért fontos, hogy a hozzávalók jól összeérjenek. Hagyjuk a keveréket kissé kihűlni.

2. Lépés

Egy külön nagy tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert, a sót és a kakaót. Javaslom, hogy a száraz hozzávalókat szitán szitáljuk át, hogy ne legyenek csomók, és minden egyenletesen eloszoljon.

3. Lépés

Adjuk a mézes keveréket és a tojást a lisztes keverékhez, és keverjük sima tésztává. Gyúrjuk össze a morzsát, hogy kemény süteménytésztát kapjunk, és hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 30 percig. Ez javítja a mézeskalács állagát, és könnyebbé teszi a sodrását.

4. Lépés

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és mézeskalácsformákkal vágjuk ki. A maradék tésztát újra és újra összenyomkodjuk, és ismét kinyújtjuk.

5. Lépés

Helyezze a mézeskalácsembereket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokon 15 percig süsse aranybarnára és szilárdra.

6. Lépés

Miután teljesen kihűltek, a mézeskalácsembereket tetszés szerint díszíthetjük ételfestékkel. Szeretek kreatív lenni, és minden egyes embernek saját személyiséget adni!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új