Forrás: zefirchik06 from Getty Images
Sütetlen csokoládé sajttorta mascarponéval
Ez a sütés nélküli csokoládés sajttorta mascarponéval ellenállhatatlanul finom, laktató és meglepően könnyen elkészíthető.
Hozzávalók
- 200 g Vajas keksz
- 120 g Vaj
- 250 g mascarpone
- 400 g fehér joghurt
- 300 g étcsokoládé
- 1 bal Zselatinok
- 4 EK Vizek
- 70 g porcukor
Eljárás
Törje össze a kekszet apró darabokra. A legjobb egy konyhai robotgépben, de ha nincs kéznél, egy sodrófa és egy zacskó is megteszi.
Olvassza meg a vajat, és keverje össze a kekszekkel. Nyomkodjuk a keveréket egy tortaforma aljába (ideális a kivehető aljú forma), és tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét. Keverjük össze a mascarponét a joghurttal és a cukorral, majd adjuk az olvasztott csokoládéhoz.
Készítse el a zselatint a csomagoláson található utasítások szerint, és adja hozzá a keverékhez. Miután alaposan összekeverte, öntse a tölteléket a tortaformában lévő alapra.
Hagyja a sajttortát legalább 4 órán át, de ideális esetben egy éjszakán át a hűtőben állni. Így tökéletes állagot és teljes ízt kapunk.
Sütés nélküli csokoládés sajttortánkat csokoládéforgácsokkal és csokoládédarabkákkal díszíthetjük.