Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Sütőben sült lapcsánka
A hagyományosatól egy kissé eltérő, de legalább olyan ízletes lapcsánka recept, amit a sütőben készítünk el. A roppanós, aranybarna krumplilángos friss zöldséggel és tejföllel tálalva igazán különleges étel.
Hozzávalók
lapcsánka
- 1 kg burgonya
- 2 ks tojás
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 80 g liszt
tálaláshoz
- 200 g tejföl
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd reszeljük le őket. A lereszelt burgonyát szűrjük le, hogy az összes felesleges nedvesség eltávozzon.
Egy nagy tálban keverjük össze a lereszelt burgonyát a tojásokkal, sóval, liszttel. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat.
Egy sütőálló tepsit kenjünk ki olajjal, majd kanalazzuk bele a burgonyás masszát. Lapítsuk le, és tegyük a sütőbe.
Sütjük az előmelegített sütőben kb. 60 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Figyeljünk rá, hogy ne égjen oda.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni. Tálaláskor vágjuk fel a lapcsánkát, locsoljuk meg tejföllel, és szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.