HIRDETŐ
Svéd mandulás torta

Svéd mandulás torta

Egy finom svéd mandulás sütemény receptje, amelyben nem használnak lisztet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta

  • 120 g Mandula por Hozzáadott
  • 72 g kristálycukor Hozzáadott
  • 50 g Mandulapehely Hozzáadott
  • 3 db tojásfehérje Hozzáadott

Vajkrém

  • 120 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 90 g sótlan vaj Hozzáadott
  • 60 g kristálycukor Hozzáadott
  • 3 db tojássárgája Hozzáadott
  • 2 g vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A krém előkészítésével kezdjük Öntsük a tejszínhabot, a cukrot és a vaníliakivonatot egy lábasba, állítsuk a tűzhelyet közepes lángra, és addig keverjük, amíg az összes cukor feloldódik.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A tojássárgáját verjük fel habverővel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékhez. Főzzük a keveréket állandóan kevergetve kb. 6 percig, majd öntsük egy fóliával lefedett tálba. Tárolja a keveréket a hűtőszekrényben.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Egy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval.

5. Lépés

Óvatosan keverje a mandulaport a hóba.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Az előkészített tésztát tegye át egy sütőzacskóba, és kenje szét vele egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
7. Lépés

Süssük 2 lapot 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
8. Lépés

Pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben egy ideig.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
9. Lépés

A vajat keverőgéppel felverjük, és hozzáadjuk a hűtőszekrényből kihűlt keveréket.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1
10. Lépés

Az első szeletet kenje meg a krémmel, majd helyezze rá a második szeletet. Kenjük meg a torta szélét krémmel, és szórjuk meg a tetejét mandulával.

Svéd mandulás torta - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új