:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/c73ab501f19739bf91389ee2f337ab.jpeg)
Svéd mandulás torta
Egy finom svéd mandulás sütemény receptje, amelyben nem használnak lisztet.
Hozzávalók
Tészta
- 120 g Mandula por
- 72 g kristálycukor
- 50 g Mandulapehely
- 3 db tojásfehérje
Vajkrém
- 120 ml tejszínhab
- 90 g sótlan vaj
- 60 g kristálycukor
- 3 db tojássárgája
- 2 g vanília kivonat
Eljárás
A krém előkészítésével kezdjük Öntsük a tejszínhabot, a cukrot és a vaníliakivonatot egy lábasba, állítsuk a tűzhelyet közepes lángra, és addig keverjük, amíg az összes cukor feloldódik.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/1bfea3f74b9910d81e6b382b76fad4.jpeg)
Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/766df7b608990152d2ffd6c2717f9e.jpeg)
A tojássárgáját verjük fel habverővel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékhez. Főzzük a keveréket állandóan kevergetve kb. 6 percig, majd öntsük egy fóliával lefedett tálba. Tárolja a keveréket a hűtőszekrényben.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/aed63515371896084933cc82f78119.jpeg)
Egy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval.
Óvatosan keverje a mandulaport a hóba.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/c6e931c8658eeb2caa17037a6b7ef7.jpeg)
Az előkészített tésztát tegye át egy sütőzacskóba, és kenje szét vele egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/067e125af816d4ecfecb22b72755df.jpeg)
Süssük 2 lapot 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/af24c2e52810105484a809906c60aa.jpeg)
Pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben egy ideig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/73cea8624f039a0f3bd61cd7c3c3ff.jpeg)
A vajat keverőgéppel felverjük, és hozzáadjuk a hűtőszekrényből kihűlt keveréket.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/5e07e46efa96ba187c9d3494184462.jpeg)
Az első szeletet kenje meg a krémmel, majd helyezze rá a második szeletet. Kenjük meg a torta szélét krémmel, és szórjuk meg a tetejét mandulával.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wscBWJm_zSZaCNaomJuw/95253d9a93f1872e6672f3bc831c02.jpeg)