HIRDETŐ

Szaftos pisztáciás sütemény

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Hozzávalók

  • 2 tojás Hozzáadott
  • 250 g kefir Hozzáadott
  • 230 g pisztácia vaj Hozzáadott
  • 160 g Pörkölt pisztácia Hozzáadott
  • 120 g Xilitol Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 tk vanília Hozzáadott

Krém

  • 1 Pisztácia puding Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 4 EK Xilitol Hozzáadott
  • 250 g sovány túró Hozzáadott

A harmadikra

  • 2 EK málnalekvár Hozzáadott

A fordított szöveg mentése

  • Pörkölt pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kefirt, a tojást és a pisztácia vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Egy (23x28) sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 185°C-on 40-50 percig sütjük.

2. Lépés

A sütés után hagyjuk egy kicsit hűlni. A tepsire helyezzünk egy tálcat vagy tányért, és fordítsuk meg az egész tortát. Óvatosan húzzuk le a papírt.

3. Lépés

A tortát már nem forgatjuk, lekenjük lekvárral. Elkészítjük a pudingot az utasítások szerint, egy ideig kevergessük, majd hagyjuk kissé lehűlni.

4. Lépés

A pudinghoz kanalanként adjuk hozzá a túrót és keverjük. Kenjük meg a tortát pisztáciával és hagyjuk hűlni a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új