HIRDETŐ
Szaftos pisztáciás sütemény
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Hozzávalók
- 2 tojás
- 250 g kefir
- 230 g pisztácia vaj
- 160 g Pörkölt pisztácia
- 120 g Xilitol
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk vanília
Krém
- 1 Pisztácia puding
- 300 ml tej
- 4 EK Xilitol
- 250 g sovány túró
A harmadikra
- 2 EK málnalekvár
A fordított szöveg mentése
- Pörkölt pisztácia
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A kefirt, a tojást és a pisztácia vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Egy (23x28) sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 185°C-on 40-50 percig sütjük.
2. Lépés
A sütés után hagyjuk egy kicsit hűlni. A tepsire helyezzünk egy tálcat vagy tányért, és fordítsuk meg az egész tortát. Óvatosan húzzuk le a papírt.
3. Lépés
A tortát már nem forgatjuk, lekenjük lekvárral. Elkészítjük a pudingot az utasítások szerint, egy ideig kevergessük, majd hagyjuk kissé lehűlni.
4. Lépés
A pudinghoz kanalanként adjuk hozzá a túrót és keverjük. Kenjük meg a tortát pisztáciával és hagyjuk hűlni a hűtőben.