HIRDETŐ

Forrás: facebook:Szaloncukor papírok, csomagolások

Szaloncukor házilag

Már évek óta saját magam készítem el a szaloncukrot otthon a családnak, és bár különösebb nehézséget nem jelent a készítéssel járó munka, azért gyakorlást és türelmet igényel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 150 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 150 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
  • színes szaloncukorpapír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

- Először is az étcsokoládét és a fehér csokoládét elkülönítve daraboljuk fel. Én kis kockákra szoktam őket vágni, hiszen azzal könnyebb dolgozni.

2. Lépés

- A kis kockákra vágott csokoládék darabjait külön serpenyőben olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne legyen túl forró a tűz, mert odaég a csokoládé!

3. Lépés

- Amikor mindkét csokoládé megolvadt, adjuk hozzájuk a porcukrot, a tejszínt és a vajat. A vajat előtte érdemes kis darabokra vágni, és ne mindet egyszerre, hanem apránként adjuk a csokoládéhoz.

4. Lépés

- Mikor a massza egyneművé vált, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Ezt érdemes egy órán át hagyni állni, amíg megfelelően megszilárdul.

5. Lépés

- Ha már jól formázható a massza, nedves kézzel vegyük ki a mennyiséget, majd gurítsunk belőle kisebb hosszúkás rudakat; ezek lesznek a szaloncukrok.

6. Lépés

- A gurított szaloncukrokat helyezzük hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen megkeményedjenek.

7. Lépés

- Az utolsó fázis a csomagolás: a szaloncukorpapírokat hajtsuk szépen körbe a szaloncukrokra, és óvatosan kössük össze a végeit, hogy ne essen le róluk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új