Forrás: facebook:Szaloncukor papírok, csomagolások
Szaloncukor házilag
Már évek óta saját magam készítem el a szaloncukrot otthon a családnak, és bár különösebb nehézséget nem jelent a készítéssel járó munka, azért gyakorlást és türelmet igényel.
Hozzávalók
- 150 g étcsokoládé
- 150 g fehér csokoládé
- 100 g porcukor
- 50 g vaj
- 1 dl Tejszín
- színes szaloncukorpapír
Eljárás
- Először is az étcsokoládét és a fehér csokoládét elkülönítve daraboljuk fel. Én kis kockákra szoktam őket vágni, hiszen azzal könnyebb dolgozni.
- A kis kockákra vágott csokoládék darabjait külön serpenyőben olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne legyen túl forró a tűz, mert odaég a csokoládé!
- Amikor mindkét csokoládé megolvadt, adjuk hozzájuk a porcukrot, a tejszínt és a vajat. A vajat előtte érdemes kis darabokra vágni, és ne mindet egyszerre, hanem apránként adjuk a csokoládéhoz.
- Mikor a massza egyneművé vált, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Ezt érdemes egy órán át hagyni állni, amíg megfelelően megszilárdul.
- Ha már jól formázható a massza, nedves kézzel vegyük ki a mennyiséget, majd gurítsunk belőle kisebb hosszúkás rudakat; ezek lesznek a szaloncukrok.
- A gurított szaloncukrokat helyezzük hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen megkeményedjenek.
- Az utolsó fázis a csomagolás: a szaloncukorpapírokat hajtsuk szépen körbe a szaloncukrokra, és óvatosan kössük össze a végeit, hogy ne essen le róluk.