HIRDETŐ
Forrás: nitrub from Getty Images
Szárított bab leves
Tápláló és ízletes szárított bab leves, amely jóllakat és felmelegít a hideg téli napokon. A levesben találhatóak még krumpli, répa és hagyma is, amelyek gazdag ízt és illatot kölcsönöznek neki.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Fő összetevők
- 250 g száraz bab
- 2 db krumpli
- 1 db sárgarépa
- 1 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
Fűszer
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál édes paprika
- 1 teáskanál őrölt koriander
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Áztassa a babot vízbe és hagyja állni egy éjszakán át.
2. Lépés
Másnap szűrje le a babot és tegye egy fazékba vízzel. Hozza a vizet forrásba, majd adja hozzá a felvágott krumplit, répát és hagymát.
3. Lépés
Amikor a zöldségek és a bab puhák, adj hozzá áttört fokhagymát és minden fűszert.
4. Lépés
Hagyja a levest még egy kicsit főni, hogy az összes íz összeérjen.
5. Lépés
Szolgáljuk fel a kész levest friss kenyérrel, és ízesítsük ízlés szerint.