HIRDETŐ
Forrás: Anry01 from Getty Images
Szárított galléros gomba leves
Recept a szárított galléros gomba levesre zöldségekkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 100 g szárított gomba
- 1 db The Onion
- 1 db sárgarépa
- 2 db Burgonya
- 2 l víz
- 2 Kanál olaj
- 1⁄2 teáskanál Só
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors
- őrölt pirospaprika
- Petrezselyem zöld
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A gombákat meleg vízbe áztatjuk és hagyjuk állni körülbelül egy órán át.
2. Lépés
A hagymát és a répát apróra vágjuk és aranybarnára sütjük az olajban.
3. Lépés
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra.
4. Lépés
A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, a pirított hagymát és a répát.
5. Lépés
A gombákat szűrjük le (vízzel töltjük fel a levest), és adjuk hozzá a leveshez.
6. Lépés
A levest körülbelül 30 percig főzzük.
7. Lépés
A főzés vége felé ízesítjük a levest sóval, fűszerekkel, piros paprikával és petrezselyemmel.