HIRDETŐ
Szárított gombából leves
Könnyű és gyors elkészítés, kiváló leves ízek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 20 g szárított gomba
- 1 db Shallot hagyma
- 350 g Pekingi káposzta
- 70 g Csirke mell
- 1350 ml víz
- 240 g Burgonya
- 15 g önserkentő liszt
- só
- darált Fűszerek
- őrölt paprika
- vaj
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A vaj darabkán aprított hagymát sütünk.
2. Lépés
Adjunk hozzá apróra vágott csirkemellet, pirítsuk meg, adjunk hozzá gombákat, apróra vágott káposztát, fűszereket, sót, öntsük fel vízzel, főzzük kb. 20 percig.
3. Lépés
Megtisztítjuk a burgonyát, apróra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez, addig főzzük, amíg megpuhul. Egy serpenyőben szárazon aranybarnára pirítjuk a lisztet, majd folyamatos keverés közben a leveshez adjuk, hagyjuk felforrni, egy kis ideig főzzük, majd ízlés szerint ízesítjük.
4. Lépés
Kész, jó étvágyat 🤩.