HIRDETŐ

Forrás: canva

Szarvas steak

Nagyon szeretem elkészíteni ezt a receptet a családomnak, mert egyszerű, gyorsan elkészül és mindenki nagyon szívesen eszi. A szarvas húsának különleges íze jól harmonizál a fűszerekkel és a vörösboros szósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy szarvas steak Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • friss rozmaring Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml vörösbor Hozzáadott
  • 100 ml húsleves alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is állítsd a szarvas steaket szobahőmérsékletre, mielőtt hozzáfognál a főzéshez. Ez körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, de megéri, mert így a hús sokkal egyenletesebben sül majd meg.

2. Lépés

Dobd a tűálló edénybe a fokhagymát, a rozmaringot és az olívaolajat. Öntsd hozzá a vörösbort és a húsleves alaplevet. Fontos, hogy a bor és az alaplé minőségi legyen, mert ezek alkotják a steak ízét alapozó szószt.

3. Lépés

Keverd össze a sót és a őrölt fekete borsot egy kis tálban, majd nyomkodd rá a szarvas steakre. Ne sajnáld a fűszerezést, a hús szereti az ízeket!

4. Lépés

Előmelegített, közepes lángon tartott serpenyőben süsd a steakeket körülbelül 3-4 percig. Ez függ a hús vastagságától és természetesen attól is, hogy mennyire szereted átsülve.

5. Lépés

A sült steaket tedd a tűálló edénybe és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 10 percre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új