HIRDETŐ

Szederlekvár

A szeder, ez a különleges gyümölcs nemcsak ízletes, de egészségre is különösen jó.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szeder Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A szedret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd tegyük nagyobb fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük össze.

3. Lépés

Lassú tűzön kezdjük el főzni, közben gyakran keverjük meg.

4. Lépés

Amikor már a lekvár állagú, facsarjuk hozzá a citromot.

5. Lépés

Egy botmixerrel pürésítsük lassan, ezzel eltüntetjük a szemeket.

6. Lépés

Ha kész, forrón töltsük sterilizált befőttes üvegekbe.

7. Lépés

Az üvegeket zárjuk le, majd tegyük egy nagyobb fazékba, aminek az aljára textilt terítünk, hogy ne repedjenek meg az üvegek.

8. Lépés

Öntsünk a fazékba annyi vizet, hogy az üvegek 2/3-át ellepje és a lassú tűzön főzzük 30 percig.

9. Lépés

Ha kész, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, lehetőleg 24 órán át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új