HIRDETŐ
Szederlekvár
A szeder, ez a különleges gyümölcs nemcsak ízletes, de egészségre is különösen jó.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg szeder
- 500 g kristálycukor
- 1 citrom leve
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A szedret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd tegyük nagyobb fazékba.
2. Lépés
Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük össze.
3. Lépés
Lassú tűzön kezdjük el főzni, közben gyakran keverjük meg.
4. Lépés
Amikor már a lekvár állagú, facsarjuk hozzá a citromot.
5. Lépés
Egy botmixerrel pürésítsük lassan, ezzel eltüntetjük a szemeket.
6. Lépés
Ha kész, forrón töltsük sterilizált befőttes üvegekbe.
7. Lépés
Az üvegeket zárjuk le, majd tegyük egy nagyobb fazékba, aminek az aljára textilt terítünk, hogy ne repedjenek meg az üvegek.
8. Lépés
Öntsünk a fazékba annyi vizet, hogy az üvegek 2/3-át ellepje és a lassú tűzön főzzük 30 percig.
9. Lépés
Ha kész, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, lehetőleg 24 órán át.