HIRDETŐ

Forrás: canva

Székely csalamádé

A Székely csalamádé a magyar konyha egyik klasszikus savanyúsága, mely a Székelyföld népszerűsége miatt kapta a nevét. Napjainkban szerte az országban közkedvelt alapja bármely húsos vagy grillezett ételeknek. Az eredeti recept szerint almaecetben pácolódik a különböző zöldségek keveréke.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 szem paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks hosszúkás kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks csípős paprika Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 l almaecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks tisztított zeller Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A zöldségeket alaposan megmossuk, felkockázzuk. A hagymát és a répát karikákra, a paprikákat csíkokra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, cukrozzuk, és jól összekeverjük.

3. Lépés

Egy lábasban felmelegítjük az almaecetet a babérlevéllel, majd ha forrni kezd, beleöntjük a zöldségekhez, és addig kevergetjük, míg a zöldségek össze nem esnek.

4. Lépés

Amint a zöldségek összeestek, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, majd hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

A kihűlt csalamádét tiszta üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk.

6. Lépés

A csalamádét a hűtőben tároljuk, és 1-2 nap múlva már fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új