HIRDETŐ

Forrás: canva

Székely csalamádé

A Székely csalamádé a magyar konyha egyik klasszikus savanyúsága, mely a Székelyföld népszerűsége miatt kapta a nevét. Napjainkban szerte az országban közkedvelt alapja bármely húsos vagy grillezett ételeknek. Az eredeti recept szerint almaecetben pácolódik a különböző zöldségek keveréke.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 szem paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks hosszúkás kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks csípős paprika Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 l almaecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks tisztított zeller Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A zöldségeket alaposan megmossuk, felkockázzuk. A hagymát és a répát karikákra, a paprikákat csíkokra vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, cukrozzuk, és jól összekeverjük.

3. Lépés

Egy lábasban felmelegítjük az almaecetet a babérlevéllel, majd ha forrni kezd, beleöntjük a zöldségekhez, és addig kevergetjük, míg a zöldségek össze nem esnek.

4. Lépés

Amint a zöldségek összeestek, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a petrezselyemzöldet, majd hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

A kihűlt csalamádét tiszta üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk.

6. Lépés

A csalamádét a hűtőben tároljuk, és 1-2 nap múlva már fogyasztható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek