HIRDETŐ

Forrás: freepik

Székelykáposzta rizzsel

A székelykáposzta egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás lehet egy kiadós ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéstarja vagy sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kápia Paprika Hozzáadott
  • 1 kisebb fej káposzta Hozzáadott
  • 4 ek főzőolaj Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 csapott ek. liszt (gluténmentes diétánál hagyjuk el) Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. Ugyanez a lépés igaz a fokhagymára és a paprikára is – ez utóbbi esetében érdemes a paprikát kimagozni előzőleg.

2. Lépés

A főzőolajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Folyamatos keverés mellett pirítsuk pár percig, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a húst, a fokhagymát, egy csipet sót és borsot, valamint a pirospaprikát. Keverjük jól össze, majd közepes hőfokon süssük a húst, míg levet nem ereszt.

4. Lépés

Közben tisztítsuk meg a káposztát, vágjuk vékony csíkokra. Ha a hús már levet eresztett, adjuk hozzá a káposztát és a tejfölt (laktózmentes diétánál használjon laktózmentes tejfölt), majd főzzük 45-50 percig, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

Míg a káposzta fő, készítsük el a rizst. A rizset alaposan mossuk át, majd sózzuk meg és főzzük puhára. Időnként keverjük át, hogy ne égjen le.

6. Lépés

Ha minden összetevő elkészült, tálaljuk a székelykáposztát a rizzsel, és már kész is van a finom ebédünk! Tippem: adjunk a tetejére egy kis tejfölt, hogy még finomabb legyen!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek