HIRDETŐ

Forrás: freepik

Székelykáposzta rizzsel

A székelykáposzta egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás lehet egy kiadós ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéstarja vagy sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kápia Paprika Hozzáadott
  • 1 kisebb fej káposzta Hozzáadott
  • 4 ek főzőolaj Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 csapott ek. liszt (gluténmentes diétánál hagyjuk el) Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. Ugyanez a lépés igaz a fokhagymára és a paprikára is – ez utóbbi esetében érdemes a paprikát kimagozni előzőleg.

2. Lépés

A főzőolajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Folyamatos keverés mellett pirítsuk pár percig, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a húst, a fokhagymát, egy csipet sót és borsot, valamint a pirospaprikát. Keverjük jól össze, majd közepes hőfokon süssük a húst, míg levet nem ereszt.

4. Lépés

Közben tisztítsuk meg a káposztát, vágjuk vékony csíkokra. Ha a hús már levet eresztett, adjuk hozzá a káposztát és a tejfölt (laktózmentes diétánál használjon laktózmentes tejfölt), majd főzzük 45-50 percig, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

Míg a káposzta fő, készítsük el a rizst. A rizset alaposan mossuk át, majd sózzuk meg és főzzük puhára. Időnként keverjük át, hogy ne égjen le.

6. Lépés

Ha minden összetevő elkészült, tálaljuk a székelykáposztát a rizzsel, és már kész is van a finom ebédünk! Tippem: adjunk a tetejére egy kis tejfölt, hogy még finomabb legyen!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új