HIRDETŐ

Forrás: Canva

Szerb rizses hús

Ez az autentikus recept tartalmazza az eredeti szerb összetevőket és elkészítési technikákat, és garantálja, hogy megfelelő mennyiségű hús, rizs és íz kerül a tányérjaira.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csont nélküli marhalapocka Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 piros paprika, apróra vágva Hozzáadott
  • 250 g Rizs Hozzáadott
  • 1 konzerv paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 l húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

105 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg mindkét oldalán.

2. Lépés

Amikor a hús már megpirult, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.

3. Lépés

A marhahús sütéséből visszamaradt zsírt használva pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és paprikát a serpenyőben.

4. Lépés

Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk meg, amíg átlátszóvá válik.

5. Lépés

Keverjük hozzá a paradicsompürét, pirospaprikát, sót és borsot.

6. Lépés

Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük hozzá a húslevest. Főzzük felforrásig.

7. Lépés

Csökkentsük a tüzet, és főzzük takarékon kb. 1 órán át, vagy amíg a hús meg nem puhul.

8. Lépés

Kóstoljuk meg, és szükség esetén utána sózzuk.

9. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új