HIRDETŐ
Szilvabefőtt télire
A szilvabefőtt télire remek desszert lehet a hideg hónapokban, vagy ízletes ajándék karácsonykor. A szilva édes-savanyú íze és a fűszerekkel való kiegyensúlyozása mindenkit elvarázsol.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 5 kg szilva
- 2 kg cukor
- 2 citrom leve
- 1 szegfűszeg
- 6 darab fahéjrúd
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Mosd meg alaposan a szilvákat, majd vágd őket félbe és távolítsd el a magjaikat.
2. Lépés
Töltsd meg a nagy fazekat a szilvafeleivel, szórd rá a cukrot, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjrudakat.
3. Lépés
Főzd a szilvákat alacsony hőmérsékleten, időnként alaposan keverd meg. Főzd addig, amíg a gyümölcs meg nem puhul és a lé nem sűrűsödik be (kb. 60-80 perc).
4. Lépés
A tiszta, steril üvegekbe töltöd a szilvabefőttet, majd zárd le őket jól.
5. Lépés
Tartsd a szilvabefőttet hűvös, sötét helyen körülbelül 2 hétig, mielőtt fogyasztanád.