HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JESHOOTS-com

Szilvadzsem

A szilvadzsem tökéletes kiegészítő a reggeli péksüteményekhez vagy desszertekhez. Ezzel a recepttel egyszerűen és gyorsan elkészítheti otthonának kényelmében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Szilvák Hozzáadott
  • 0.7 kg cukor Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Magozza meg a szilvákat: Mindegyik szilvát vágja félbe és vegye ki a magját. A szilva feleket vágja kisebb darabokra.

2. Lépés

Szilvát, cukrot tegyen egy nagy serpenyőbe vagy fazékba. Keverje össze és hagyja állni körülbelül 15 percig, amíg a szilvák levet engednek. Aztán vigye fölforrásig és főzze 60-90 percig, míg az elegy nem sűrűsödik lekvár állagúra. Főzés közben rendszeresen keverje, hogy a lekvár ne égjen oda.

3. Lépés

A kész dzsemet sterilizált üvegekbe öntse. Zárja le az üvegeket és hagyja őket lehűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák