HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: JESHOOTS-com

Szilvadzsem

A szilvadzsem tökéletes kiegészítő a reggeli péksüteményekhez vagy desszertekhez. Ezzel a recepttel egyszerűen és gyorsan elkészítheti otthonának kényelmében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Szilvák Hozzáadott
  • 0.7 kg cukor Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Magozza meg a szilvákat: Mindegyik szilvát vágja félbe és vegye ki a magját. A szilva feleket vágja kisebb darabokra.

2. Lépés

Szilvát, cukrot tegyen egy nagy serpenyőbe vagy fazékba. Keverje össze és hagyja állni körülbelül 15 percig, amíg a szilvák levet engednek. Aztán vigye fölforrásig és főzze 60-90 percig, míg az elegy nem sűrűsödik lekvár állagúra. Főzés közben rendszeresen keverje, hogy a lekvár ne égjen oda.

3. Lépés

A kész dzsemet sterilizált üvegekbe öntse. Zárja le az üvegeket és hagyja őket lehűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek