HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/0sLsTK3ZYkl0cKz-QSRr/c265248eff8d8cfd470c597a4c6286.jpeg)
Forrás: Pixabay: JESHOOTS-com
Szilvadzsem
A szilvadzsem tökéletes kiegészítő a reggeli péksüteményekhez vagy desszertekhez. Ezzel a recepttel egyszerűen és gyorsan elkészítheti otthonának kényelmében.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg Szilvák
- 0.7 kg cukor
- vanília aroma
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Magozza meg a szilvákat: Mindegyik szilvát vágja félbe és vegye ki a magját. A szilva feleket vágja kisebb darabokra.
2. Lépés
Szilvát, cukrot tegyen egy nagy serpenyőbe vagy fazékba. Keverje össze és hagyja állni körülbelül 15 percig, amíg a szilvák levet engednek. Aztán vigye fölforrásig és főzze 60-90 percig, míg az elegy nem sűrűsödik lekvár állagúra. Főzés közben rendszeresen keverje, hogy a lekvár ne égjen oda.
3. Lépés
A kész dzsemet sterilizált üvegekbe öntse. Zárja le az üvegeket és hagyja őket lehűlni.