Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Szilvamártás húshoz
A szilvamártás húsokhoz kiválóan illik grillezett vagy sült húsokhoz. Könnyű, enyhén savanykás és tele van ízzel.
Hozzávalók
- 500 g friss szilva
- 1 The Onion
- 2 Kanálok Vaj
- 1 Kanálok liszt
- 1 jrnicek Vizek
- só, bors
- 1 Bögre Krémek
- 1 Kanál Cukor
- 1⁄2 db Citromlé
Eljárás
Kezdjük a szilva megmosásával és a magok eltávolításával. Ha kompótos szilvát használ, akkor előtte mindenképpen csepegtesse le. Egy kancsóban turmixoljuk finom pürévé a szilvát. Ezt a lépést feltétlenül be kell tartanunk, mivel így érjük el a mártás megfelelő állagát.
Ezután melegítse fel a vajat egy serpenyőben, és dinsztelje meg benne az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, amíg a vajjal és a hagymával sima rouxává nem válik.
Most adjon hozzá egy csésze vizet, és keverje bele a szilvapürét. Forraljuk fel, és hagyjuk alacsony lángon kb. 15 percig fortyogni. A mártásnak be kell sűrűsödnie.
A mártást sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Végül keverjük bele a tejszínt. Javaslom, hogy főzés közben kóstoljuk meg a mártást, és szükség szerint fűszerezzük. Végül is mindannyiunknak más az ízlelőbimbója.
És a szósz készen van. Már csak annyi van hátra, hogy kedvenc húsával tálalja. Személyes ajánlásom a fűszernövényekkel pácolt grillezett csirkemell, de a szilvamártás más húsokhoz is jól illik. Jó étvágyat!