HIRDETŐ

Forrás: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Szilvamártás húshoz

A szilvamártás húsokhoz kiválóan illik grillezett vagy sült húsokhoz. Könnyű, enyhén savanykás és tele van ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss szilva Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Kanálok Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanálok liszt Hozzáadott
  • 1 jrnicek Vizek Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Bögre Krémek Hozzáadott
  • 1 Kanál Cukor Hozzáadott
  • 12 db Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a szilva megmosásával és a magok eltávolításával. Ha kompótos szilvát használ, akkor előtte mindenképpen csepegtesse le. Egy kancsóban turmixoljuk finom pürévé a szilvát. Ezt a lépést feltétlenül be kell tartanunk, mivel így érjük el a mártás megfelelő állagát.

2. Lépés

Ezután melegítse fel a vajat egy serpenyőben, és dinsztelje meg benne az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, amíg a vajjal és a hagymával sima rouxává nem válik.

3. Lépés

Most adjon hozzá egy csésze vizet, és keverje bele a szilvapürét. Forraljuk fel, és hagyjuk alacsony lángon kb. 15 percig fortyogni. A mártásnak be kell sűrűsödnie.

4. Lépés

A mártást sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Végül keverjük bele a tejszínt. Javaslom, hogy főzés közben kóstoljuk meg a mártást, és szükség szerint fűszerezzük. Végül is mindannyiunknak más az ízlelőbimbója.

5. Lépés

És a szósz készen van. Már csak annyi van hátra, hogy kedvenc húsával tálalja. Személyes ajánlásom a fűszernövényekkel pácolt grillezett csirkemell, de a szilvamártás más húsokhoz is jól illik. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új