HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/fK-w3eRp6XJesTH0syP6/94d3558431c6edb907b970c882bc9b.jpeg)
Szilvás gombóc
A szilvaszezon éppen nagyban dübörög, és a szilvás gombócok nem hiányozhatnak! 🤗
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 500 út főtt krumpli
- 125 g sima liszt speciális
- 125 g félig durva liszt
- 1 tk só
- 1 db tojás
- Egyéb nyersanyagok
- Szilvák
- vaj
- cukor Porhany
- Reszelt dió mák
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Először főzzünk burgonyát sós vízben (héj nélkül).
2. Lépés
Megmagozzuk és felvágjuk a szilvát, attól függően milyen nagy gombócokat szeretnénk.
3. Lépés
A krumpliból, lisztből és tojásból tésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk és egyenlő kockákra vágjuk. Rendezzük a szilvákat és formáljuk a golyókat. A kész golyókat forró vizbe dobjuk és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre. A kész golyókat egy edénybe helyezzük, ahol vajat vágunk (nem kell spórolni a vajjal). És kész is vagyunk, én személy szerint zsemlemorzsával szeretem, de nagyszerűek mákkal vagy dióval is.
4. Lépés
Jó étvágyat!