HIRDETŐ

Forrás: FB: Házi sütemények

Színes és finom bolero szelet

Retro sütemény remegős tetővel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott

Krémhez

  • 45 dkg tejföl Hozzáadott
  • 3 cs vaníliás cukor Hozzáadott

Mázhoz

  • 7 dl víz Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 cs italpor szamóca erdei gyümölcs vagy amit szeretnénk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a sütőport és a lisztet is. Végül óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Magas falú tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

2. Lépés

A krémhez a tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tésztára kenjük.

3. Lépés

A mázhoz a vízben felfőzzük a vaníliás pudingot a porcukorral, és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az italport. A tejfölös krém tetejére öntjük, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután felszeleteljük és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új