HIRDETŐ

Forrás: LauriePatterson via iStockPhotos

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált hús, marhahús vagy vegyes hús Hozzáadott
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 100 g krémsajt Hozzáadott
  • Néhány metélőhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A burgonyás darált krumpli recept elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik, majd adjuk hozzá a darált húst. Fontos, hogy a darált húst jól megpirítsuk, amíg már nem lesz rózsaszínű - rendszeresen kevergetve, hogy elkerüljük a csomósodást vagy az odaégést.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát. Keverjen össze mindent jól, és fedje le a serpenyőt. Főzzük a burgonyát 20-25 percig közepes lángon, amíg megpuhul. Időnként keverje meg, hogy semmi ne égjen meg.

4. Lépés

Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük, majd keverjük bele a krémsajtot, hogy krémesebb legyen a keverék. Pároljuk még néhány percig, amíg minden jól átmelegszik.

5. Lépés

Tálalás előtt díszítse a burgonyás fasírtot friss metélőhagymával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új