HIRDETŐ

Forrás: Paymaster_Ukraine for Pixabay

Szíves darált hús hegyes káposztával

Ez a recept a családom kedvence, és gyakran kerül az asztalunkra. A fűszeres darált hús és a hegyes káposzta enyhe, enyhén édes ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. Néhány apró trükkel, amit az évek során megtanultam, ez az étel mindig abszolút ízletes lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 nagy Hegyes káposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Mustár Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sós darált káposzta recepthez először távolítsa el a káposzta szárát, és vágja finom csíkokra. A darált húst természetesen mindig szobahőmérsékleten kell feldolgozni, ezért időben vegyük ki a hűtőből.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. Ezt a lépést ne hagyja ki, mert ez adja meg az étel megfelelő ízét.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a darált húst a serpenyőbe, és pirítsuk morzsásra.

4. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, és párolja őket, amíg áttetszővé válnak. A megpirított hagyma és fokhagyma aromája biztos jele annak, hogy a darált hús elérte a megfelelő főzési pontot.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a hegyes káposztát, és keverjük jól össze az egészet. Néhány perc múlva hozzáadjuk a vizet, és hagyjuk az egészet közepes lángon kb. 15 percig főni. Tartsa a fedőt kissé ferdén, hogy a gőz ki tudjon szökni.

6. Lépés

Végül a sós darált káposztát sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük. Itt a saját ízlése szerint válogathat. A frissen őrölt bors különleges ízt ad az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új