Forrás: Paymaster_Ukraine for Pixabay
Szíves darált hús hegyes káposztával
Ez a recept a családom kedvence, és gyakran kerül az asztalunkra. A fűszeres darált hús és a hegyes káposzta enyhe, enyhén édes ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. Néhány apró trükkel, amit az évek során megtanultam, ez az étel mindig abszolút ízletes lesz.
Hozzávalók
- 500 g Vegyes darált hús
- 1 nagy Hegyes káposzta
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Tablespoon Mustár
- 1 Teáskanál Paprikapor
- só és bors ízlés szerint
- 2 Tablespoon növényi olaj
- 125 ml víz
Eljárás
A sós darált káposzta recepthez először távolítsa el a káposzta szárát, és vágja finom csíkokra. A darált húst természetesen mindig szobahőmérsékleten kell feldolgozni, ezért időben vegyük ki a hűtőből.
A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. Ezt a lépést ne hagyja ki, mert ez adja meg az étel megfelelő ízét.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a darált húst a serpenyőbe, és pirítsuk morzsásra.
Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát, és párolja őket, amíg áttetszővé válnak. A megpirított hagyma és fokhagyma aromája biztos jele annak, hogy a darált hús elérte a megfelelő főzési pontot.
Most adjuk hozzá a hegyes káposztát, és keverjük jól össze az egészet. Néhány perc múlva hozzáadjuk a vizet, és hagyjuk az egészet közepes lángon kb. 15 percig főni. Tartsa a fedőt kissé ferdén, hogy a gőz ki tudjon szökni.
Végül a sós darált káposztát sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük. Itt a saját ízlése szerint válogathat. A frissen őrölt bors különleges ízt ad az ételnek.