HIRDETŐ

Forrás: LauriPatterson from iStockPhotos

Szíves káposztás darált rizs pan-gyors ebéd

Kevés jobb dolog van, mint egy lédús, fűszeres káposztasült egy hűvös napon. Ez a recept mindig mosolyt csal az arcomra, mert nemcsak kiadós és finom, hanem meglepően könnyű elkészíteni. Ez az egyik kedvenc választásom, amikor valami laktatót keresek, de mégis könnyű és egészségtudatos összetevőket tartalmaz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús Hozzáadott
  • 1 Fehér káposzta, durvára vágva Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 80 gr Rizs Hozzáadott
  • 500 ml Leves (csirke vagy zöldség) Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Paprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • Egy csokor petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A káposztás darált rizses tepsis recepthez melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábasban. Adjuk hozzá a darált húst, és addig pirítsuk, amíg szép omlós és barna nem lesz. Itt mindig azt javaslom, hogy hagyjuk a húst jól megbarnulni, mert ez extra ízdimenziókat ad az ételnek.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk puhára. A levegőben sült fokhagyma illatának kell lennie.

3. Lépés

Amikor a káposztát és a rizst hozzáadjuk, hozzáadjuk a húslevest a paprikával, sóval és borssal együtt, és hagyjuk, hogy minden addig főjön, amíg a káposzta és a rizs megpuhul. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. Időnként megkeverjük, hogy minden íz alaposan összekeveredjen.

4. Lépés

Tálalás előtt szeretek belekeverni egy kis apróra vágott petrezselymet. Ez frissességet és szép, színes megjelenést kölcsönöz a káposztás darált rizses serpenyőnek. Ez a recept tökéletesen illik egy szelet ropogós kenyérrel egy gyors ebédhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új