Forrás: LauriPatterson from iStockPhotos
Szíves káposztás darált rizs pan-gyors ebéd
Kevés jobb dolog van, mint egy lédús, fűszeres káposztasült egy hűvös napon. Ez a recept mindig mosolyt csal az arcomra, mert nemcsak kiadós és finom, hanem meglepően könnyű elkészíteni. Ez az egyik kedvenc választásom, amikor valami laktatót keresek, de mégis könnyű és egészségtudatos összetevőket tartalmaz.
Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 1 Fehér káposzta, durvára vágva
- 1 kockára vágva hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 gr Rizs
- 500 ml Leves (csirke vagy zöldség)
- 2 Teáskanál Paprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál növényi olaj
- Egy csokor petrezselyem, apróra vágva
Eljárás
A káposztás darált rizses tepsis recepthez melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábasban. Adjuk hozzá a darált húst, és addig pirítsuk, amíg szép omlós és barna nem lesz. Itt mindig azt javaslom, hogy hagyjuk a húst jól megbarnulni, mert ez extra ízdimenziókat ad az ételnek.
Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk puhára. A levegőben sült fokhagyma illatának kell lennie.
Amikor a káposztát és a rizst hozzáadjuk, hozzáadjuk a húslevest a paprikával, sóval és borssal együtt, és hagyjuk, hogy minden addig főjön, amíg a káposzta és a rizs megpuhul. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. Időnként megkeverjük, hogy minden íz alaposan összekeveredjen.
Tálalás előtt szeretek belekeverni egy kis apróra vágott petrezselymet. Ez frissességet és szép, színes megjelenést kölcsönöz a káposztás darált rizses serpenyőnek. Ez a recept tökéletesen illik egy szelet ropogós kenyérrel egy gyors ebédhez.