HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Szuper bakonyi betyárleves

Nagyon finom, gazdag és laktató leves, ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej aprított vöröshagyma Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 4 tk só Hozzáadott
  • 4 csipet fehérbors Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks TV paprika Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 200 g csiperke gomba Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 púpozott ek búzaliszt Hozzáadott
  • 100 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.

2. Lépés

Beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 300 ml vízzel. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát, a sárgarépát, a gombát és a petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel.

3. Lépés

A habaráshoz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 2 kanállal, majd a levesben alaposan elkeverjük és felforraljuk.

4. Lépés

A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban lévő leveshez csipkedjük.

5. Lépés

Melegen tálaljuk!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek