HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Szuper bakonyi betyárleves

Nagyon finom, gazdag és laktató leves, ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 Fej aprított vöröshagyma Hozzáadott
  • 500 g sertéscomb Hozzáadott
  • 4 tk só Hozzáadott
  • 4 csipet fehérbors Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks TV paprika Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 200 g csiperke gomba Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 púpozott ek búzaliszt Hozzáadott
  • 100 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.

2. Lépés

Beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 300 ml vízzel. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát, a sárgarépát, a gombát és a petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel.

3. Lépés

A habaráshoz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 2 kanállal, majd a levesben alaposan elkeverjük és felforraljuk.

4. Lépés

A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban lévő leveshez csipkedjük.

5. Lépés

Melegen tálaljuk!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új