HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Szuper bakonyi betyárleves
Nagyon finom, gazdag és laktató leves, ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ek sertészsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 Fej aprított vöröshagyma
- 500 g sertéscomb
- 4 tk só
- 4 csipet fehérbors
- 1 ks paradicsom
- 1 ks TV paprika
- 2 ek pirospaprika
- 1 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 200 g csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- 1 púpozott ek búzaliszt
- 100 g búzaliszt
- 1 ks tojás
- 2 csipet só
- 2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
110 perc.
1. Lépés
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
2. Lépés
Beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 300 ml vízzel. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát, a sárgarépát, a gombát és a petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel.
3. Lépés
A habaráshoz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 2 kanállal, majd a levesben alaposan elkeverjük és felforraljuk.
4. Lépés
A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban lévő leveshez csipkedjük.
5. Lépés
Melegen tálaljuk!