HIRDETŐ

Szuper jó gulyáskrém

A gulyáskrém egy tradicionális magyar étel, amely elkészítése során marhahúsra és fűszerekre van szükségény egy ízletes, fűszeres húskrém, amely tökéletes kenyérre kenve vagy körettel tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt chili paprika opcionális Hozzáadott
  • a ha szereted pikáns ízeket Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szer Hozzáadott
  • evőkanál zsiradék pl olaj vagy libazr Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig vágd finomra.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsd fel a zsíradékot közepes lángon. Add hozzá vöröshagymát, és párold a marhahúst a lábasba, és keverd össze a vöröshagymával.

3. Lépés

3.Fűszerezd sóval, borssal, őrölt paprikával, köménnyel és chili paprikával (ha használsz).

4. Lépés

Fedd le a lábast, és párold tovább a húst kb. percig, amíg puha lesz és enyhén megpirul.

5. Lépés

Öntsd fel a lábast vízzel, hogy ellepje a húst. A vízmennyiség a hús minőségétől és sűrűségétől függ, de általában 2-3 csésze elegendő.

6. Lépés

Főzd lassú tűzön a húst ameddig teljesen megpuhul, és a víz mennyisége lecsökken. Ez általában 30-40 percet vesz igénybe.

7. Lépés

Ha a hús megpuhult, vedd le a tűzől, és hagyd kihűlni egy kézi botmixerrel pépesítsd össze. Add hozzá a fokhagymát, és mixeld össze az egészet, amíg sima, krém állagú lesz.

8. Lépés

9.Melegítsd fel a krémet még, mielőtt tálalnád.

9. Lépés

Tálald friss kenyérrel vagy körettel, és élvezd a pikáns, fűszeres gulyáskrémet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek