HIRDETŐ

Szuper jó gulyáskrém

A gulyáskrém egy tradicionális magyar étel, amely elkészítése során marhahúsra és fűszerekre van szükségény egy ízletes, fűszeres húskrém, amely tökéletes kenyérre kenve vagy körettel tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt chili paprika opcionális Hozzáadott
  • a ha szereted pikáns ízeket Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szer Hozzáadott
  • evőkanál zsiradék pl olaj vagy libazr Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig vágd finomra.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsd fel a zsíradékot közepes lángon. Add hozzá vöröshagymát, és párold a marhahúst a lábasba, és keverd össze a vöröshagymával.

3. Lépés

3.Fűszerezd sóval, borssal, őrölt paprikával, köménnyel és chili paprikával (ha használsz).

4. Lépés

Fedd le a lábast, és párold tovább a húst kb. percig, amíg puha lesz és enyhén megpirul.

5. Lépés

Öntsd fel a lábast vízzel, hogy ellepje a húst. A vízmennyiség a hús minőségétől és sűrűségétől függ, de általában 2-3 csésze elegendő.

6. Lépés

Főzd lassú tűzön a húst ameddig teljesen megpuhul, és a víz mennyisége lecsökken. Ez általában 30-40 percet vesz igénybe.

7. Lépés

Ha a hús megpuhult, vedd le a tűzől, és hagyd kihűlni egy kézi botmixerrel pépesítsd össze. Add hozzá a fokhagymát, és mixeld össze az egészet, amíg sima, krém állagú lesz.

8. Lépés

9.Melegítsd fel a krémet még, mielőtt tálalnád.

9. Lépés

Tálald friss kenyérrel vagy körettel, és élvezd a pikáns, fűszeres gulyáskrémet!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új