Szuper jó gulyáskrém
A gulyáskrém egy tradicionális magyar étel, amely elkészítése során marhahúsra és fűszerekre van szükségény egy ízletes, fűszeres húskrém, amely tökéletes kenyérre kenve vagy körettel tálalva.
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt chili paprika opcionális
- a ha szereted pikáns ízeket
- só ízlés szerint
- bors ízlés szer
- evőkanál zsiradék pl olaj vagy libazr
- víz
Eljárás
A húst vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig vágd finomra.
Egy nagy lábasban hevítsd fel a zsíradékot közepes lángon. Add hozzá vöröshagymát, és párold a marhahúst a lábasba, és keverd össze a vöröshagymával.
3.Fűszerezd sóval, borssal, őrölt paprikával, köménnyel és chili paprikával (ha használsz).
Fedd le a lábast, és párold tovább a húst kb. percig, amíg puha lesz és enyhén megpirul.
Öntsd fel a lábast vízzel, hogy ellepje a húst. A vízmennyiség a hús minőségétől és sűrűségétől függ, de általában 2-3 csésze elegendő.
Főzd lassú tűzön a húst ameddig teljesen megpuhul, és a víz mennyisége lecsökken. Ez általában 30-40 percet vesz igénybe.
Ha a hús megpuhult, vedd le a tűzől, és hagyd kihűlni egy kézi botmixerrel pépesítsd össze. Add hozzá a fokhagymát, és mixeld össze az egészet, amíg sima, krém állagú lesz.
9.Melegítsd fel a krémet még, mielőtt tálalnád.
Tálald friss kenyérrel vagy körettel, és élvezd a pikáns, fűszeres gulyáskrémet!