Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys
Szuper nedves egész narancsos torta
Ennek a receptnek a végeredménye egy hihetetlenül nedves, vibráló narancsos torta, amely tele van természetes citrusos ízzel.
Hozzávalók
- 2 Közepes méretű édes narancs (héjával együtt)
- 3 Nagy tojások
- 11⁄4 csészék Kristálycukor
- 0.6 csésze Olívaolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 11⁄2 kanalak sütőpor
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál Só
- 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet biztosítja a sütemény aranybarna külsejét. Kenje ki és lisztezze ki a tepsit, és tegye félre későbbre.
Fogd az édes narancsokat, és győződj meg róla, hogy alaposan megmostad őket. Vágjuk őket darabokra, és távolítsuk el a magokat. Ne feledje, hogy az egész narancsot használjuk fel, tehát ne hámozza meg őket. Szeretek konyhai robotgépbarát narancsokat használni, mivel ez megkönnyíti a keverési folyamatot.
Tegye a narancsdarabokat egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és pürésítse, amíg elkészül a püré. Kissé darabos állagúnak kell lennie, hogy extra textúrát kapjon a süteményed.
Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Ha szobahőmérsékletűek a tojások, akkor a leghabosabb süteményt kapjuk.
Keverje bele a narancspürét, ügyelve arra, hogy a keverék homogén legyen.
Ha a nedves hozzávalók készen vannak, itt az ideje, hogy a száraz hozzávalókat - lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót - is bevigyük a tésztába. Ezeket keverje össze egy másik tálban.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, ügyelve arra, hogy minden tökéletesen összeálljon. Fontos, hogy ne keverjük túl, mert ez sűrűbb süteményt eredményezhet.
Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és tegye be az előmelegített sütőbe körülbelül 50-60 percre. A narancs illata betölti majd a konyhát!
Mindig ajánlott a fogpiszkálós teszt elvégzése. Ha tisztán jön ki, akkor a süteményed kész! Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt átrakja egy rácsra.
Ha teljesen kihűlt, porcukorral hintjük meg a tetejét. Ez szépen és extra édességgel gazdagítja a tortát.