HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Szuper nedves egész narancsos torta

Ennek a receptnek a végeredménye egy hihetetlenül nedves, vibráló narancsos torta, amely tele van természetes citrusos ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 Közepes méretű édes narancs (héjával együtt) Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 114 csészék Kristálycukor Hozzáadott
  • 0.6 csésze Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet biztosítja a sütemény aranybarna külsejét. Kenje ki és lisztezze ki a tepsit, és tegye félre későbbre.

2. Lépés

Fogd az édes narancsokat, és győződj meg róla, hogy alaposan megmostad őket. Vágjuk őket darabokra, és távolítsuk el a magokat. Ne feledje, hogy az egész narancsot használjuk fel, tehát ne hámozza meg őket. Szeretek konyhai robotgépbarát narancsokat használni, mivel ez megkönnyíti a keverési folyamatot.

3. Lépés

Tegye a narancsdarabokat egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és pürésítse, amíg elkészül a püré. Kissé darabos állagúnak kell lennie, hogy extra textúrát kapjon a süteményed.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Ha szobahőmérsékletűek a tojások, akkor a leghabosabb süteményt kapjuk.

5. Lépés

Keverje bele a narancspürét, ügyelve arra, hogy a keverék homogén legyen.

6. Lépés

Ha a nedves hozzávalók készen vannak, itt az ideje, hogy a száraz hozzávalókat - lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót - is bevigyük a tésztába. Ezeket keverje össze egy másik tálban.

7. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, ügyelve arra, hogy minden tökéletesen összeálljon. Fontos, hogy ne keverjük túl, mert ez sűrűbb süteményt eredményezhet.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és tegye be az előmelegített sütőbe körülbelül 50-60 percre. A narancs illata betölti majd a konyhát!

9. Lépés

Mindig ajánlott a fogpiszkálós teszt elvégzése. Ha tisztán jön ki, akkor a süteményed kész! Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt átrakja egy rácsra.

10. Lépés

Ha teljesen kihűlt, porcukorral hintjük meg a tetejét. Ez szépen és extra édességgel gazdagítja a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák