HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Szuper nedves egész narancsos torta

Ennek a receptnek a végeredménye egy hihetetlenül nedves, vibráló narancsos torta, amely tele van természetes citrusos ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 Közepes méretű édes narancs (héjával együtt) Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 114 csészék Kristálycukor Hozzáadott
  • 0.6 csésze Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Úgy tapasztaltam, hogy ez a hőmérséklet biztosítja a sütemény aranybarna külsejét. Kenje ki és lisztezze ki a tepsit, és tegye félre későbbre.

2. Lépés

Fogd az édes narancsokat, és győződj meg róla, hogy alaposan megmostad őket. Vágjuk őket darabokra, és távolítsuk el a magokat. Ne feledje, hogy az egész narancsot használjuk fel, tehát ne hámozza meg őket. Szeretek konyhai robotgépbarát narancsokat használni, mivel ez megkönnyíti a keverési folyamatot.

3. Lépés

Tegye a narancsdarabokat egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és pürésítse, amíg elkészül a püré. Kissé darabos állagúnak kell lennie, hogy extra textúrát kapjon a süteményed.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Ha szobahőmérsékletűek a tojások, akkor a leghabosabb süteményt kapjuk.

5. Lépés

Keverje bele a narancspürét, ügyelve arra, hogy a keverék homogén legyen.

6. Lépés

Ha a nedves hozzávalók készen vannak, itt az ideje, hogy a száraz hozzávalókat - lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót - is bevigyük a tésztába. Ezeket keverje össze egy másik tálban.

7. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, ügyelve arra, hogy minden tökéletesen összeálljon. Fontos, hogy ne keverjük túl, mert ez sűrűbb süteményt eredményezhet.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és tegye be az előmelegített sütőbe körülbelül 50-60 percre. A narancs illata betölti majd a konyhát!

9. Lépés

Mindig ajánlott a fogpiszkálós teszt elvégzése. Ha tisztán jön ki, akkor a süteményed kész! Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt átrakja egy rácsra.

10. Lépés

Ha teljesen kihűlt, porcukorral hintjük meg a tetejét. Ez szépen és extra édességgel gazdagítja a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek