HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Tabbouleh

A Tabbouleh egy hagyományos Libanoni saláta, amely általában bulgurból, apróra vágott petrezselyemből, paradicsomból, hagymából és mentából készül, majd citromlével és olívaolajjal ízesítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 3 nagy csokor petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor menta Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 1 Közepes fehérhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először öntsük le a bulgurt forró vízzel és hagyjuk duzzadni kb. 20 percig.

2. Lépés

Eközben finomra vágjuk fel a petrezselymet, a mentát, a paradicsomot és a hagymát.

3. Lépés

Miután a bulgur megduzzadt, szűrjük le a vizet.

4. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket a bulgurhoz és keverjük jól össze.

5. Lépés

A következő lépésben adjuk hozzá a citromlevet és az olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal.

6. Lépés

Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, hogy minden jól összeérjen.

7. Lépés

A legjobb, ha hagyjuk a Tabbouleh-t kb. 30 percig pihenni, hogy az összes íz jól összeérjen.

8. Lépés

Tálaljuk frissen, hűtve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új