Forrás: pixabay
Tabbouleh
A Tabbouleh egy hagyományos Libanoni saláta, amely általában bulgurból, apróra vágott petrezselyemből, paradicsomból, hagymából és mentából készül, majd citromlével és olívaolajjal ízesítenek.
Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 3 nagy csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 4 Közepes paradicsom
- 1 Közepes fehérhagyma
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Először öntsük le a bulgurt forró vízzel és hagyjuk duzzadni kb. 20 percig.
Eközben finomra vágjuk fel a petrezselymet, a mentát, a paradicsomot és a hagymát.
Miután a bulgur megduzzadt, szűrjük le a vizet.
Adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket a bulgurhoz és keverjük jól össze.
A következő lépésben adjuk hozzá a citromlevet és az olívaolajat, majd ízesítsük sóval és borssal.
Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, hogy minden jól összeérjen.
A legjobb, ha hagyjuk a Tabbouleh-t kb. 30 percig pihenni, hogy az összes íz jól összeérjen.
Tálaljuk frissen, hűtve.