Forrás: Youtube
Tárkonyos bárányleves
Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.
Hozzávalók
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1⁄2 ks karalábé
- 1⁄2 ks póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 4 ks gomba
- 40 dkg bárányhús
- 1⁄2 dl napraforgóolaj
- 2 l alaplé
- 1 ek finomliszt
- 1⁄2 ks citrom leve
- 3 dl főzőtejszín
- só bors tárkony babérlevél
Eljárás
A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kétféle répát, karalábét, gombát és egy kevés alaplevet. Fedő alatt pároljuk.
Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.
Mikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.
A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és kész is.