Forrás: ivanfai from Getty Images
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A tárkonyos csirkeraguleves gazdagon egy ízletes, laktató étel, melyben a tárkony frissítő íze remekül harmonizál a csirke gazdag zamatával. Meleg levesnek vagy akár főételnek is kitűnő.
Hozzávalók
Húsból
- 500 g csirkemell
- 2 ek étolaj
Zöldségekből
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor tárkony
Egyéb
- 2 l víz
- 2 ek csirkeleves kocka
- 1 tk só
- 1⁄2 tk bors
Eljárás
A csirkemellet felkockázzuk, majd az olajon megpirítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket.
Az előkészített zöldségeket hozzáadjuk a húshoz, majd hozzáöntjük a vizet, a csirkeleves kockát, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tárkonyt, és alacsony lángon 60 percig főzzük.
A levest tálaljuk, frissen vágott tárkonnyal megszórjuk. Tálalhatjuk pirítóssal vagy friss kenyérrel.