HIRDETŐ

Tárkonyos gombaleves

A tárkonyos gombaleves egy klasszikus magyar étel, amely élénkíti a gomba és a tárkony sajátos ízeit. Melengető, ízletes és tápláló leves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gomba (csiperke vagy vegyes gomba) Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 l csirkehúsleves alap vagy zöldségleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított tárkony Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymákat vékonyan szeleteljük fel, a gombákat pedig tisztítsuk meg és daraboljuk fel.

2. Lépés

Egy nagy lábosban közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat és a fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és főzzük 5-10 percig, amíg a gomba elkezd levet engedni.

4. Lépés

Szórjuk bele a szárított tárkonyt, majd öntsük hozzá a leves alapot és a tejszínt.

5. Lépés

Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőt és lassan főzzük 20-30 percig, amíg a gomba megpuhul.

6. Lépés

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új