HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Tárkonyos raguleves
Gombamentes, de még így is igazán laktató és finom étel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks csirkemellfilé
- 3 ek napraforgóolaj
- 3 ks sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 1 ks karalábé
- 1 ks zeller
- 1 ks vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek tárkony
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ks citrom leve
- 4 ks leveskocka
- 3 ek Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
2. Lépés
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Mehet bele a tárkony, az erőleveskockák és a szárított petrezselyem, majd felöntjük vízzel.
3. Lépés
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
4. Lépés
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
5. Lépés
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.