HIRDETŐ

Forrás: Yuliya Furman from Canva

Tárkonyos-tejfölös karalábéleves

Ez a hagyományos magyar leves frissítő és könnyed, tökéletes választás bármilyen időben. A karalábé különleges, kissé rebarbara-jellegű ízét kombináljuk a tárkony citrusos, anisz-jellegű ízével, a tejföl pedig krémes, savanykás jegyeket visz a levesbe.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks Nagy karalábé Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek Friss tárkony Hozzáadott
  • 1 kk Hozzáadott
  • 1 kk bors Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is, alaposan tisztítsuk meg a karalábékat, majd vágjuk őket apró kockákra.

2. Lépés

Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és dinszteljük addig, amíg aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a karalábé-kockákat, a tárkonyt, a sót és a borsot, és pár percig főzzük, amíg a karalábé kissé megpuhul.

4. Lépés

Öntsük hozzá a levesalapot, és hagyjuk a levest forrni kb. 20 percig, vagy amíg a karalábé teljesen meg nem puhul.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még 5 percig. Tálaljuk forrón, friss tárkonnyal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új