Forrás: Yuliya Furman from Canva
Tárkonyos-tejfölös karalábéleves
Ez a hagyományos magyar leves frissítő és könnyed, tökéletes választás bármilyen időben. A karalábé különleges, kissé rebarbara-jellegű ízét kombináljuk a tárkony citrusos, anisz-jellegű ízével, a tejföl pedig krémes, savanykás jegyeket visz a levesbe.
Hozzávalók
- 2 ks Nagy karalábé
- 2 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek Friss tárkony
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 l zöldségleves alap
- 200 ml tejföl
Eljárás
Először is, alaposan tisztítsuk meg a karalábékat, majd vágjuk őket apró kockákra.
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és dinszteljük addig, amíg aranybarna nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a karalábé-kockákat, a tárkonyt, a sót és a borsot, és pár percig főzzük, amíg a karalábé kissé megpuhul.
Öntsük hozzá a levesalapot, és hagyjuk a levest forrni kb. 20 percig, vagy amíg a karalábé teljesen meg nem puhul.
Végül adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még 5 percig. Tálaljuk forrón, friss tárkonnyal megszórva.