HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Tartós Cseresznyepaprika télire
Ez a recept a hagyományos magyar cseresznyepaprika beültetéséről szól, amelyet télire lehet tartósítani. Ez egy tartós lehetőség azok számára, akik szeretik a cseresznyepaprikát és hosszú időn keresztül szeretnék élvezni az ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 2 kg friss cseresznyepaprika
- 1 l ecet
- 1 l víz
- 20 dkg cukor
- 4 teáskanál só
- 8 szem fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 8 babérlevél
- 8 szem egész bors
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A cseresznyepaprikákat megmossuk, a szárát levágjuk, de a paprika tetejét nem távolítjuk el.
2. Lépés
A fokhagymákat, a babérleveleket és a kaprot elosztjuk az üvegekben.
3. Lépés
Az előkészített üvegekbe szorosan beletesszük a cseresznyepaprikákat.
4. Lépés
Egy lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót, felforraljuk, majd lehűtjük.
5. Lépés
Az így kapott levet ráöntjük a paprikákra, ügyelve arra, hogy mindenütt jusson belőle.
6. Lépés
Az üvegeket lezárjuk és a szokásos módon (télen történő felhasználás céljából) befőzzük őket.