HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tartós Cseresznyepaprika télire

Ez a recept a hagyományos magyar cseresznyepaprika beültetéséről szól, amelyet télire lehet tartósítani. Ez egy tartós lehetőség azok számára, akik szeretik a cseresznyepaprikát és hosszú időn keresztül szeretnék élvezni az ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg friss cseresznyepaprika Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 teáskanál Hozzáadott
  • 8 szem fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 8 babérlevél Hozzáadott
  • 8 szem egész bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A cseresznyepaprikákat megmossuk, a szárát levágjuk, de a paprika tetejét nem távolítjuk el.

2. Lépés

A fokhagymákat, a babérleveleket és a kaprot elosztjuk az üvegekben.

3. Lépés

Az előkészített üvegekbe szorosan beletesszük a cseresznyepaprikákat.

4. Lépés

Egy lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót, felforraljuk, majd lehűtjük.

5. Lépés

Az így kapott levet ráöntjük a paprikákra, ügyelve arra, hogy mindenütt jusson belőle.

6. Lépés

Az üvegeket lezárjuk és a szokásos módon (télen történő felhasználás céljából) befőzzük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek