HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tartós Cseresznyepaprika télire

Ez a recept a hagyományos magyar cseresznyepaprika beültetéséről szól, amelyet télire lehet tartósítani. Ez egy tartós lehetőség azok számára, akik szeretik a cseresznyepaprikát és hosszú időn keresztül szeretnék élvezni az ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg friss cseresznyepaprika Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 teáskanál Hozzáadott
  • 8 szem fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
  • 8 babérlevél Hozzáadott
  • 8 szem egész bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A cseresznyepaprikákat megmossuk, a szárát levágjuk, de a paprika tetejét nem távolítjuk el.

2. Lépés

A fokhagymákat, a babérleveleket és a kaprot elosztjuk az üvegekben.

3. Lépés

Az előkészített üvegekbe szorosan beletesszük a cseresznyepaprikákat.

4. Lépés

Egy lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót, felforraljuk, majd lehűtjük.

5. Lépés

Az így kapott levet ráöntjük a paprikákra, ügyelve arra, hogy mindenütt jusson belőle.

6. Lépés

Az üvegeket lezárjuk és a szokásos módon (télen történő felhasználás céljából) befőzzük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új