Forrás: Youtube
Tavaszi spárgakrémleves
Spárgakrémleves a tavasz kétségtelenül egyik legfinomabb étele.
Hozzávalók
- 1 csok zöldspárga
- 1⁄2 Fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 szem burgonya
- 2 ek száraz fehérbor
- 4 dl húslevesalaplé
- 1 csip szerecsendió
- só
- bors
- 11⁄2 dl tejszín
- 1 csom bacon
Eljárás
A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárat levágjuk, és kidobjuk. A fejeket levágjuk és félretesszük. A puha szárakat felaprítjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.
Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
A spárgafejeket és a bacon szeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál egy mély tányérba levest szedünk, a sült spárgafejekkel és baconropogóssal kínáljuk.