HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi spárgakrémleves

Spárgakrémleves a tavasz kétségtelenül egyik legfinomabb étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 csok zöldspárga Hozzáadott
  • 12 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 2 szem burgonya Hozzáadott
  • 2 ek száraz fehérbor Hozzáadott
  • 4 dl húslevesalaplé Hozzáadott
  • 1 csip szerecsendió Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 112 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 csom bacon Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárat levágjuk, és kidobjuk. A fejeket levágjuk és félretesszük. A puha szárakat felaprítjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.

2. Lépés

Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.

3. Lépés

A spárgafejeket és a bacon szeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál egy mély tányérba levest szedünk, a sült spárgafejekkel és baconropogóssal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek