HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi spárgakrémleves

Spárgakrémleves a tavasz kétségtelenül egyik legfinomabb étele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 csok zöldspárga Hozzáadott
  • 12 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 2 szem burgonya Hozzáadott
  • 2 ek száraz fehérbor Hozzáadott
  • 4 dl húslevesalaplé Hozzáadott
  • 1 csip szerecsendió Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 112 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 csom bacon Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárat levágjuk, és kidobjuk. A fejeket levágjuk és félretesszük. A puha szárakat felaprítjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.

2. Lépés

Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.

3. Lépés

A spárgafejeket és a bacon szeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál egy mély tányérba levest szedünk, a sült spárgafejekkel és baconropogóssal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új