HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Tavaszi spárgakrémleves
Egyszerű és gyors, tele vitaminnal!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks közepes vöröshagyma
- 1 ks közepes burgonya
- 50 dkg zöldspárga
- 50 g vaj
- 7 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg sajt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk. Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk.
2. Lépés
Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük. Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba.
3. Lépés
Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva.