Forrás: Pixabay : congerdesign
Tea keksz vegán
Én személy szerint szeretem ezeket a pogácsákat különleges alkalmakra készíteni, vagy csak akkor, ha valami édesre vágyom. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. Ráadásul vegán, így ideális a különleges étrendi igényekkel rendelkező vendégek számára is.
Hozzávalók
- 125 g margarin
- 75 g cukor
- 1 Pinch só
- fél citrom héja
- 200 g önserkentő liszt
- 50 g őrölt mandula
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A teasütemény sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180 fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. A sütőpapírra mindig teszek egy kis margarint, hogy a kekszek ne égjenek meg túlságosan.
A margarint a cukorral, a sóval és a citromhéjjal habosra verjük. Ehhez konyhai robotgép vagy kézi mixer is alkalmas. Ügyeljünk arra, hogy mindent jól összekeverjünk, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Ezután keverjük össze a lisztet a mandulával, és fokozatosan adjuk a margarin-cukor keverékhez. Folytassuk a dagasztást, amíg sima tésztát nem kapunk. Ez eltarthat néhány percig, úgyhogy legyünk türelmesek!
Formázzon a tésztából kis rudakat, és helyezze a sütőlemezre. Hagyjunk elég helyet közöttük, mivel a tészta sütés közben megemelkedik. Én általában kb. 2-3 cm helyet hagyok a rudak között.
Süssük a tésztát 10-15 percig, vagy amíg enyhén aranybarnára sül. Itt óvatosnak kell lennünk, mivel minden sütő más és más, és a sütési idő is változhat.
A kész teasüteményeket porcukorral meghintjük. Javaslom, hogy ezt még melegen tegyük, mert akkor a cukor jobban tapad a kekszre, és egyúttal ki is hűl.
A keksz kategóriában az ilyen receptek elengedhetetlenek, és természetesen tökéletesek a teázáshoz. Az a tény, hogy ezek a kekszek vegánok, még sokoldalúbbá teszi őket. Így még azok a vendégek is örülhetnek neki, akik kerülik az egyes ételeket. Jó étvágyat!