HIRDETŐ

Forrás: imrandk for Freepik

Tefteli orosz húsgombóc

A Tefteli egy hagyományos orosz fogás darált húsból, amely könnyen elkészíthető és ízletesen fűszeres. Ezeket a húsgombócokat paradicsomszószban főzik és rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A Tefteli számára

  • 500 g Marhahúsdarálék Hozzáadott
  • 1 Darab Reszelt hagyma Hozzáadott
  • 2 Darab Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 Tojás tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál bors Hozzáadott

A szószhoz

  • 1 Can Paradicsom darabok (400g) Hozzáadott
  • 1 Darab Hagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 Darab Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A tefteli receptjéhez keverje össze egy tálban a darált marhahúst, a reszelt hagymát, az aprított fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a borsot. Formázzon belőle húsgolyókat, melyek körülbelül 4 cm átmérőjűek.

2. Lépés

2. Sütse meg a húsgombócokat egy serpenyőben, kevés olajjal, minden oldalukon barnára. Vegye ki őket a serpenyőből és tegye őket félre.

3. Lépés

3. A szószhoz párolja meg a felaprított hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, amíg áttetszőek nem lesznek. Ezután adjon hozzá a paradicsomdarabokat, a cukrot és a sót, és főzze a szószt 10 percig.

4. Lépés

4. Tegye vissza a húsgolyókat a szószba, és főzze őket 20 percig, amíg átsülnek.

5. Lépés

5. Szolgálja fel a teftelit rizzsel vagy krumplipürével. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új