Forrás: imrandk for Freepik
Tefteli orosz húsgombóc
A Tefteli egy hagyományos orosz fogás darált húsból, amely könnyen elkészíthető és ízletesen fűszeres. Ezeket a húsgombócokat paradicsomszószban főzik és rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel.
Hozzávalók
A Tefteli számára
- 500 g Marhahúsdarálék
- 1 Darab Reszelt hagyma
- 2 Darab Aprított fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 Tojás tojás
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál bors
A szószhoz
- 1 Can Paradicsom darabok (400g)
- 1 Darab Hagyma, aprítva
- 2 Darab Aprított fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- 1 Teáskanál só
Eljárás
1. A tefteli receptjéhez keverje össze egy tálban a darált marhahúst, a reszelt hagymát, az aprított fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a borsot. Formázzon belőle húsgolyókat, melyek körülbelül 4 cm átmérőjűek.
2. Sütse meg a húsgombócokat egy serpenyőben, kevés olajjal, minden oldalukon barnára. Vegye ki őket a serpenyőből és tegye őket félre.
3. A szószhoz párolja meg a felaprított hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, amíg áttetszőek nem lesznek. Ezután adjon hozzá a paradicsomdarabokat, a cukrot és a sót, és főzze a szószt 10 percig.
4. Tegye vissza a húsgolyókat a szószba, és főzze őket 20 percig, amíg átsülnek.
5. Szolgálja fel a teftelit rizzsel vagy krumplipürével. Jó étvágyat!