Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek
Tejbegrízes palacsinta
A Tejbegrízes palacsinta egy hagyományos magyar édesség, amely a palacsinta és a tejbegríz tökéletes kombinációja. Selymes, krémes, vaníliás tejbegrízt használunk a palacsinta belsejében, ami tökéletes kontrasztot ad a ropogós, aranyszínű palacsintával. Ez a recept ideális választás, ha valami különlegesre és otthonosra vágyik.
Hozzávalók
Palacsinta
- 200 g liszt
- 2 tojás
- 1⁄2 l tej
- 1 csipet só
Tejbegríz
- 100 g gríz
- 1 l tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 vaníliarúd
Eljárás
Keverjük össze a palacsinta hozzávalóit sima, hab nélküli tésztává. Hagyjuk a tésztát pihenni 20 percet.
Közben készítsük el a tejbegrízt. Tegyük a tejet egy fazékba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot. Melegítsük fel közepes lángon. Amikor a tej elkezd forrni, adjuk hozzá a grízt, keverjük állandóan, amíg besűrűsödik.
Majd süssük ki a palacsintákat egy serpenyőben közepes lángon. Minden palacsinta esetében fél deci tésztát használjunk.
Ha kész a palacsinta, és a tejbegríz is behűlt, kanalazzuk a tejbegrízt a palacsintába, és hajtsuk be a széleit. A legjobb forrón tálalni.