HIRDETŐ

Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek

Tejbegrízes palacsinta

A Tejbegrízes palacsinta egy hagyományos magyar édesség, amely a palacsinta és a tejbegríz tökéletes kombinációja. Selymes, krémes, vaníliás tejbegrízt használunk a palacsinta belsejében, ami tökéletes kontrasztot ad a ropogós, aranyszínű palacsintával. Ez a recept ideális választás, ha valami különlegesre és otthonosra vágyik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Tejbegríz

  • 100 g gríz Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a palacsinta hozzávalóit sima, hab nélküli tésztává. Hagyjuk a tésztát pihenni 20 percet.

2. Lépés

Közben készítsük el a tejbegrízt. Tegyük a tejet egy fazékba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukrot. Melegítsük fel közepes lángon. Amikor a tej elkezd forrni, adjuk hozzá a grízt, keverjük állandóan, amíg besűrűsödik.

3. Lépés

Majd süssük ki a palacsintákat egy serpenyőben közepes lángon. Minden palacsinta esetében fél deci tésztát használjunk.

4. Lépés

Ha kész a palacsinta, és a tejbegríz is behűlt, kanalazzuk a tejbegrízt a palacsintába, és hajtsuk be a széleit. A legjobb forrón tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új