Tejfölös bableves
Ez a tejfölös bableves igazi magyar kazánként funkcionál - nagyszerűen melegít a hűvös napokon, jól lakat és tápláló, ízletes velővel gazdagítva. Könnyen elkészíthető, de minden kortyában benne van a szeretet és a gondoskodás. Minden falatban érezhetőek a gyönyörűen összeérlelt, egyszerű hozzávalók.
Hozzávalók
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldségleves kocka
- 2 evőkanál olaj
- kávéskanál őrölt kömény
- 1 paprika (érlelt vagy zöld, attól függően hogy milyen savanyú szeretnénk)
- 2 paradicsom
- 200 ml tejföl
- só, bors a ízlésed szerint
- friss kapor a tálaláshoz
Eljárás
Készítsd elő a babot: áztasd be éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot és a paprikát pedig vágd kis darabokra.
Az olajon dinszteld a hagymát, a köményt és a pirospaprikát. Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, keverd össze, majd főzd pár percig.
Add hozzá a babot és a zöldségleves kockát, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje.
Fűszerezd meg sóval és borssal, majd főzd tovább körülbelül fél órán át, amíg a bab megpuhul.
Ha a bab megfőtt, add hozzá a tejfölt, és kavard össze.
Tálald friss kaporral a tetején.