HIRDETŐ

Tejfölös bableves

Ez a tejfölös bableves igazi magyar kazánként funkcionál - nagyszerűen melegít a hűvös napokon, jól lakat és tápláló, ízletes velővel gazdagítva. Könnyen elkészíthető, de minden kortyában benne van a szeretet és a gondoskodás. Minden falatban érezhetőek a gyönyörűen összeérlelt, egyszerű hozzávalók.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldségleves kocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 paprika (érlelt vagy zöld, attól függően hogy milyen savanyú szeretnénk) Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors a ízlésed szerint Hozzáadott
  • friss kapor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a babot: áztasd be éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot és a paprikát pedig vágd kis darabokra.

3. Lépés

Az olajon dinszteld a hagymát, a köményt és a pirospaprikát. Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, keverd össze, majd főzd pár percig.

4. Lépés

Add hozzá a babot és a zöldségleves kockát, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje.

5. Lépés

Fűszerezd meg sóval és borssal, majd főzd tovább körülbelül fél órán át, amíg a bab megpuhul.

6. Lépés

Ha a bab megfőtt, add hozzá a tejfölt, és kavard össze.

7. Lépés

Tálald friss kaporral a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új