HIRDETŐ

Tejfölös bableves

Ez a tejfölös bableves igazi magyar kazánként funkcionál - nagyszerűen melegít a hűvös napokon, jól lakat és tápláló, ízletes velővel gazdagítva. Könnyen elkészíthető, de minden kortyában benne van a szeretet és a gondoskodás. Minden falatban érezhetőek a gyönyörűen összeérlelt, egyszerű hozzávalók.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldségleves kocka Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 paprika (érlelt vagy zöld, attól függően hogy milyen savanyú szeretnénk) Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors a ízlésed szerint Hozzáadott
  • friss kapor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a babot: áztasd be éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot és a paprikát pedig vágd kis darabokra.

3. Lépés

Az olajon dinszteld a hagymát, a köményt és a pirospaprikát. Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, keverd össze, majd főzd pár percig.

4. Lépés

Add hozzá a babot és a zöldségleves kockát, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje.

5. Lépés

Fűszerezd meg sóval és borssal, majd főzd tovább körülbelül fél órán át, amíg a bab megpuhul.

6. Lépés

Ha a bab megfőtt, add hozzá a tejfölt, és kavard össze.

7. Lépés

Tálald friss kaporral a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek