Forrás: canva: philly007
Tejfölös csodasüti
Ez a Tejfölös csodasüti az egyik kedvenc süteményem. Számtalanszor elkészítettem már különböző alkalmakra, és mindig nagyon szeretik. A tejfölös sütikhez az a legjobb, hogy annyira egyszerűek.
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 200 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 Csomag sütőpor
- 3 tojás
- 500 g tejföl
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g darált dió
Eljárás
Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ez fontos lépés, mert a mustári hőmérséklet biztosítja a sütemény egyenletes sülését.
Azután, egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a sütőport. Mindig alaposan összekeverem őket, hogy a sütőpor eloszolódjon a tészta egyenletesen.
Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy a tojásokat egyesével adjuk a vajhoz, így könnyebb összekeverni őket.
Ezt követően, a vajas-tojásos keveréket hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd összegyúrjuk. Nem keverem túl sokáig a tésztát, mert túl kemény lesz.
Azután egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta felét abba beleöntjük és elsimítjuk.
Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot és a darált diót. Lehet, hogy furcsának tűnik, de a darált dió valóban hozzáad egy kis plusz ízt és textúrát a süteményhez.
Az elkészült tejfölös keveréket rákenjük a tészta felére a tepsiben, majd ráterítjük a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Mindig ellenőrizzük tűpróbával, hogy biztosan átsült-e a sütemény.