HIRDETŐ

Tejfölös karfiolleves

Egy tartalmas, egyszerű leves, amely az egész családnak ízleni fog. A tejföltől különösen krémes lesz, és a karfiol adja meg a leves alapját.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks fej karfiol Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 150 g tejföl Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vágjuk fel a karfiolt kisebb rózsákra, a hagymát pedig apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és süssük üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük tovább 1-2 percig.

4. Lépés

Tegyük a lábasba a karfiolt, öntsük fel vízzel, majd fűszerezzük sóval és borssal.

5. Lépés

Főzzük körülbelül 20-30 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul.

6. Lépés

Amikor a karfiol megpuhult, vegyük le a tűzről, és pürésítsük botmixerrel.

7. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük el.

8. Lépés

Szolgáljuk fel petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új