HIRDETŐ
Tejfölös karfiolleves
Egy tartalmas, egyszerű leves, amely az egész családnak ízleni fog. A tejföltől különösen krémes lesz, és a karfiol adja meg a leves alapját.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks fej karfiol
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 csokor Petrezselyem
- 150 g tejföl
- 11⁄2 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Vágjuk fel a karfiolt kisebb rózsákra, a hagymát pedig apróra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és süssük üvegesre.
3. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük tovább 1-2 percig.
4. Lépés
Tegyük a lábasba a karfiolt, öntsük fel vízzel, majd fűszerezzük sóval és borssal.
5. Lépés
Főzzük körülbelül 20-30 percig, vagy amíg a karfiol megpuhul.
6. Lépés
Amikor a karfiol megpuhult, vegyük le a tűzről, és pürésítsük botmixerrel.
7. Lépés
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük el.
8. Lépés
Szolgáljuk fel petrezselyemmel megszórva.