Forrás: atlasstudio from Canva
Tejfölös pizza tészta
Ízletes és bolyhos tejfölös pizzatészta.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt
- 200 g Tejföl
- 200 ml meleg tej
- 1 csomagolás Szárított élesztő
- 2 TK Sók
- 2 TK Cukor
- 2 TK Olívaolaj
Eljárás
Kezdje az élesztő aktiválásával. Egy nagy tálban adjuk hozzá a langyos tejet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni körülbelül 5 percig, amíg a keverék elkezd buborékosodni.
Adjuk a tálba a sima lisztet, a sót, az olívaolajat és a tejfölt. Kézzel vagy merőkanállal dolgozzuk össze a keveréket, amíg sima tésztát kapunk.
Formázza a tésztát golyóvá, és hagyja kelni egy nedves ruhával letakart edényben, meleg helyen kb. 60 percig, vagy amíg a duplájára kel.
Miután megkelt, tekerje ki a tésztát a kívánt pizzaméretre. Mindig azt javaslom, hogy a tészta szélét hagyjuk vastagabbra, hogy a pizza széle szép legyen.
A tészta készen áll arra, hogy megkenjük pizzapürével, és kedvenc hozzávalóinkkal megrakjuk.