Forrás: Pixabay
Tejfölös Pulykatokány gombával, hagymával
A Tejfölös Pulykatokány egy könnyed és tápláló magyar étel, melyben az ízletes pulykamell a gombával, hagymával és fokhagymával együttesen pazar ízélményt teremt. A frissen főzött főtt rizzsel kísérve a tejfölös pulykatokány a család minden tagjátől elnyeri a tetszést.
Hozzávalók
- 4 ks pulykamellfilé
- 2 ks hagyma
- 2 ks Paprika
- 2 ks paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 ml tejföl
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A pulykamellet megmossuk, és kis kockákra, csíkokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.
Egy nagyobb méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a pulyka csíkokat, és addig pirítjuk őket, míg fehérek nem lesznek.
Pirospaprikával meghintjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is.
Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt főzzük addig, amíg a hús megpuhul.
Végül hozzáadjuk a tejfölt, és további 5 percig főzzük.
Sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.