HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tejfölös Pulykatokány gombával, hagymával

A Tejfölös Pulykatokány egy könnyed és tápláló magyar étel, melyben az ízletes pulykamell a gombával, hagymával és fokhagymával együttesen pazar ízélményt teremt. A frissen főzött főtt rizzsel kísérve a tejfölös pulykatokány a család minden tagjátől elnyeri a tetszést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks pulykamellfilé Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 ml tejföl Hozzáadott
  • 3 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A pulykamellet megmossuk, és kis kockákra, csíkokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.

3. Lépés

Egy nagyobb méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pulyka csíkokat, és addig pirítjuk őket, míg fehérek nem lesznek.

5. Lépés

Pirospaprikával meghintjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is.

6. Lépés

Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt főzzük addig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

Végül hozzáadjuk a tejfölt, és további 5 percig főzzük.

8. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük.

9. Lépés

Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek