HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Tejfölös Pulykatokány gombával, hagymával

A Tejfölös Pulykatokány egy könnyed és tápláló magyar étel, melyben az ízletes pulykamell a gombával, hagymával és fokhagymával együttesen pazar ízélményt teremt. A frissen főzött főtt rizzsel kísérve a tejfölös pulykatokány a család minden tagjátől elnyeri a tetszést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks pulykamellfilé Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 ml tejföl Hozzáadott
  • 3 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A pulykamellet megmossuk, és kis kockákra, csíkokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.

3. Lépés

Egy nagyobb méretű serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pulyka csíkokat, és addig pirítjuk őket, míg fehérek nem lesznek.

5. Lépés

Pirospaprikával meghintjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is.

6. Lépés

Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt főzzük addig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

Végül hozzáadjuk a tejfölt, és további 5 percig főzzük.

8. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük.

9. Lépés

Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új