HIRDETŐ

Forrás: Sonda Stefan's Images

Tejfölös sajttorta

A tejfölös sajttorta egy klasszikus finom és egyszerű sütemény. A legfontosabb hozzávalók a tejföl és a sajt, melyek tökéletesen harmonizálnak egymással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tészta

  • 200 g keksz Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

A töltelék

  • 500 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 500 g tejföl Hozzáadott
  • 2 teáskanál vaníliaaroma Hozzáadott

A tetejére

  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a tésztát: A kekszet törjük morzsává és keverjük össze az olvasztott vajjal. A keveréket tegyük egy kapcsos tortaforma aljára, jól nyomkodjuk össze és tegyük a hűtőbe kb. 15-20 percre.

2. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket: A krémsajtot keverjük simára a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliaaromát.

3. Lépés

A krémet öntsük a előkészített tésztára, és süssük 180 fokon kb. 60 percig.

4. Lépés

Amíg sül a torta, készítsük el a tetejére való réteget: A tejfölt keverjük simára a cukorral.

5. Lépés

Amikor a torta megsült, várjunk pár percet, hogy kissé hűlhessen, majd öntsük rá a tejfölös réteget és süssük további 10 percig.

6. Lépés

Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, hogy megdermedjen.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét ízlés szerint gyümölcsökkel, csokoládé darabokkal vagy kekszmorzsával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek