HIRDETŐ

Forrás: Sonda Stefan's Images

Tejfölös sajttorta

A tejfölös sajttorta egy klasszikus finom és egyszerű sütemény. A legfontosabb hozzávalók a tejföl és a sajt, melyek tökéletesen harmonizálnak egymással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tészta

  • 200 g keksz Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

A töltelék

  • 500 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 500 g tejföl Hozzáadott
  • 2 teáskanál vaníliaaroma Hozzáadott

A tetejére

  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a tésztát: A kekszet törjük morzsává és keverjük össze az olvasztott vajjal. A keveréket tegyük egy kapcsos tortaforma aljára, jól nyomkodjuk össze és tegyük a hűtőbe kb. 15-20 percre.

2. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket: A krémsajtot keverjük simára a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliaaromát.

3. Lépés

A krémet öntsük a előkészített tésztára, és süssük 180 fokon kb. 60 percig.

4. Lépés

Amíg sül a torta, készítsük el a tetejére való réteget: A tejfölt keverjük simára a cukorral.

5. Lépés

Amikor a torta megsült, várjunk pár percet, hogy kissé hűlhessen, majd öntsük rá a tejfölös réteget és süssük további 10 percig.

6. Lépés

Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, hogy megdermedjen.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét ízlés szerint gyümölcsökkel, csokoládé darabokkal vagy kekszmorzsával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új