Forrás: Sonda Stefan's Images
Tejfölös sajttorta
A tejfölös sajttorta egy klasszikus finom és egyszerű sütemény. A legfontosabb hozzávalók a tejföl és a sajt, melyek tökéletesen harmonizálnak egymással.
Hozzávalók
A tészta
- 200 g keksz
- 100 g vaj
A töltelék
- 500 g krémsajt
- 200 g cukor
- 4 ks tojás
- 500 g tejföl
- 2 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére
- 300 g tejföl
- 2 evőkanál cukor
Eljárás
Készítsd elő a tésztát: A kekszet törjük morzsává és keverjük össze az olvasztott vajjal. A keveréket tegyük egy kapcsos tortaforma aljára, jól nyomkodjuk össze és tegyük a hűtőbe kb. 15-20 percre.
Közben készítsük el a tölteléket: A krémsajtot keverjük simára a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliaaromát.
A krémet öntsük a előkészített tésztára, és süssük 180 fokon kb. 60 percig.
Amíg sül a torta, készítsük el a tetejére való réteget: A tejfölt keverjük simára a cukorral.
Amikor a torta megsült, várjunk pár percet, hogy kissé hűlhessen, majd öntsük rá a tejfölös réteget és süssük további 10 percig.
Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét ízlés szerint gyümölcsökkel, csokoládé darabokkal vagy kekszmorzsával.