HIRDETŐ
Tejfölös ubisali recept
A hagyományos magyar uborkasaláta friss, savanykás és könnyű saláta, amely nagyszerű köretnek vagy önálló ételnek is. A salátát az uborka, a tejföl és a hagyma kombinációja alkotja, amelyet só és ecet tesz teljessé. Ez a recept a hagyományos változat elkészési módját követi.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 3 Közepes uborka
- 1 Közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál fehér borecet
- 1 teáskanál cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 3⁄4 Csésze tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Az uborkákat mossuk meg, majd hámozzuk és vágjuk apró kockákra.
2. Lépés
A vöröshagymát is vágjuk apró kockákra.
3. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze az uborkát és a hagymát.
4. Lépés
Adjuk hozzá a borecetet, cukrot, sót és borsot, majd keverjük össze alaposan.
5. Lépés
Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük össze újra.
6. Lépés
Hagyjuk összeérni a hűtőben pár órát.