HIRDETŐ

Tejfölös ubisali recept

A hagyományos magyar uborkasaláta friss, savanykás és könnyű saláta, amely nagyszerű köretnek vagy önálló ételnek is. A salátát az uborka, a tejföl és a hagyma kombinációja alkotja, amelyet só és ecet tesz teljessé. Ez a recept a hagyományos változat elkészési módját követi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 Közepes uborka Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehér borecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 34 Csésze tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az uborkákat mossuk meg, majd hámozzuk és vágjuk apró kockákra.

2. Lépés

A vöröshagymát is vágjuk apró kockákra.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze az uborkát és a hagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a borecetet, cukrot, sót és borsot, majd keverjük össze alaposan.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük össze újra.

6. Lépés

Hagyjuk összeérni a hűtőben pár órát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új