HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Tejmentes csokoládé-avokádó mousse desszert

Ez az avokádós csokimousse egy mennyei kombináció, ami nem csak finom, de vegánbarát, gluténmentes és tejmentes is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 érett avokádó Hozzáadott
  • 100 g Étcsokoládé (tejmentes) Hozzáadott
  • 3 EL Nyers méz Hozzáadott
  • 100 ml kókusztej Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Friss málna és mentalevél a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

130 perc.
1. Lépés

Olvasszuk fel a csokoládét dupla kazán fölött vagy mikrohullámú sütőben. Ha mikrohullámú sütőt használunk, 30 másodperces lépésekben melegítsük, és közben keverjük meg, hogy a csokoládé ne forrósodjon le.

2. Lépés

Közben vágja félbe az avokádót, távolítsa el a magját, és kanalazza ki a húsát. Tapasztalatom szerint a teljesen érett avokádó használata jobb krémes állagot és ízt ad.

3. Lépés

Adja az avokádót, az olvasztott csokoládét, a kókusztejet, a vaníliakivonatot és a mézet egy konyhai robotgépbe. Úgy tapasztaltam, hogy a kókusztej használata nem csak tejmentessé teszi az egészet, de egy finom, finom kókuszos ízt is ad hozzá, amely kiegészíti a csokoládét.

4. Lépés

Simára dolgozzuk fel, közben lekaparjuk a tál oldalát. Ügyeljünk arra, hogy jó 1-2 percig dolgozzuk, hogy a lehető legsimább legyen a textúra.

5. Lépés

Ha kész, vegye elő a legjobb poharakat, ossza el a habot, és tálalás előtt legalább 2 órára tegye hűtőbe. A hűtés megszilárdítja a mousse-t, és ízletesebbé teszi, ahogy az összetevők összeolvadnak.

6. Lépés

Tálaljuk friss málnával és mentalevelekkel díszítve. A málna savanykássága kellemesen átvágja a mousse gazdagságát, és fokozza az általános ízprofilt.

7. Lépés

Biztosíthatlak, hogy ez a tejmentes csokoládé-avokádó mousse az új kedvenc desszerted lehet, mert gyors, egyszerű és abszolút finom!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új