Forrás: Pixabay: RitaE
Tejmentes csokoládé-avokádó mousse desszert
Ez az avokádós csokimousse egy mennyei kombináció, ami nem csak finom, de vegánbarát, gluténmentes és tejmentes is!
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- 100 g Étcsokoládé (tejmentes)
- 3 EL Nyers méz
- 100 ml kókusztej
- 1⁄2 teáskanál vanília kivonat
- Friss málna és mentalevél a díszítéshez
Eljárás
Olvasszuk fel a csokoládét dupla kazán fölött vagy mikrohullámú sütőben. Ha mikrohullámú sütőt használunk, 30 másodperces lépésekben melegítsük, és közben keverjük meg, hogy a csokoládé ne forrósodjon le.
Közben vágja félbe az avokádót, távolítsa el a magját, és kanalazza ki a húsát. Tapasztalatom szerint a teljesen érett avokádó használata jobb krémes állagot és ízt ad.
Adja az avokádót, az olvasztott csokoládét, a kókusztejet, a vaníliakivonatot és a mézet egy konyhai robotgépbe. Úgy tapasztaltam, hogy a kókusztej használata nem csak tejmentessé teszi az egészet, de egy finom, finom kókuszos ízt is ad hozzá, amely kiegészíti a csokoládét.
Simára dolgozzuk fel, közben lekaparjuk a tál oldalát. Ügyeljünk arra, hogy jó 1-2 percig dolgozzuk, hogy a lehető legsimább legyen a textúra.
Ha kész, vegye elő a legjobb poharakat, ossza el a habot, és tálalás előtt legalább 2 órára tegye hűtőbe. A hűtés megszilárdítja a mousse-t, és ízletesebbé teszi, ahogy az összetevők összeolvadnak.
Tálaljuk friss málnával és mentalevelekkel díszítve. A málna savanykássága kellemesen átvágja a mousse gazdagságát, és fokozza az általános ízprofilt.
Biztosíthatlak, hogy ez a tejmentes csokoládé-avokádó mousse az új kedvenc desszerted lehet, mert gyors, egyszerű és abszolút finom!