HIRDETŐ

Forrás: FB: Glutén és tejmentes ételek, IR-es receptek gyűjteménye

Tejmentes krémleves

Ez a gazdag és krémes leves meleg és kényelmes evés télen. A sült sütőtök és a fűszerek egyszerűen tökéletes párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A leveshez

  • 1 ks sütőtök Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbér Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • 200 ml kókusztej Hozzáadott

A díszítéshez

  • 50 g tökmag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Előkészület: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Lépés

A sütőtök előkészítése: Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a sütőtök feleket.

3. Lépés

A sütés: Süssük a sütőtököt kb. 40-50 percig, vagy amíg megpuhul.

4. Lépés

A főzés: Közben egy nagy fazékban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a gyömbért és a kurkumát, majd öntsük hozzá a zöldség alaplevet.

5. Lépés

A krémleves elkészítése: Amint a sütőtök megpuhult, kanalazzuk ki a húsát, és adjuk hozzá a fazékhoz. Pürésítsük botmixerrel, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Főzzük további pár percig.

6. Lépés

Tálalás: Tálaljuk a levest frissen, szórjuk meg a tetejét pirított tökmaggal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új