HIRDETŐ

Forrás: Image Proffesionals GmbH from Canva

Tejszínben párolt butternut tök

Imádom ezt a receptet, mert amellett, hogy hihetetlenül egyszerű elkészíteni, tökéletesen visszaadja a butternut tök - nagymamám kedvenc gombája - ízét. Ezeknek a tejszínben párolt vajgombáknak az illata felejthetetlen, és mindig felidézi bennem a gyermekkorom emlékeit, amikor segítettem a nagymamámnak gombát szedni az erdőben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss butternut tök Hozzáadott
  • 250 ml Krém Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Alaposan tisztítsa meg a tököt, de ne mossa meg - a gomba nagyon könnyen magába szívja a vizet, ami később befolyásolja az állagát és az ízét. A mogyorótök esetében egyszerűen csak egy fogkefével távolítsa el a földet és a levélmaradványokat.

2. Lépés

Az apró kockára vágott hagymát a vajban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott butternut tököt, és addig pirítsuk, amíg a gomba vizet kezd engedni. Ebben a szakaszban adjuk hozzá a préselt fokhagymát. Tapasztalatom szerint az ebben a fázisban hozzáadott fokhagyma szépen összeolvad a többi hozzávalóval.

3. Lépés

Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, és alacsony lángon kb. 15 percig főzzük. A főzés vége felé ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ne feledje, hogy a tejszín kissé semlegesíti a só és a bors ízét, ezért a szokásosnál egy kicsit többet adjon hozzá.

4. Lépés

Forrón, kenyérrel tálaljuk. Ha elegánsabbá szeretné tenni az ételt, tálalás előtt megszórhatja petrezselyemmel vagy metélőhagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új