HIRDETŐ

Forrás: Image Proffesionals GmbH from Canva

Tejszínben párolt butternut tök

Imádom ezt a receptet, mert amellett, hogy hihetetlenül egyszerű elkészíteni, tökéletesen visszaadja a butternut tök - nagymamám kedvenc gombája - ízét. Ezeknek a tejszínben párolt vajgombáknak az illata felejthetetlen, és mindig felidézi bennem a gyermekkorom emlékeit, amikor segítettem a nagymamámnak gombát szedni az erdőben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss butternut tök Hozzáadott
  • 250 ml Krém Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Alaposan tisztítsa meg a tököt, de ne mossa meg - a gomba nagyon könnyen magába szívja a vizet, ami később befolyásolja az állagát és az ízét. A mogyorótök esetében egyszerűen csak egy fogkefével távolítsa el a földet és a levélmaradványokat.

2. Lépés

Az apró kockára vágott hagymát a vajban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott butternut tököt, és addig pirítsuk, amíg a gomba vizet kezd engedni. Ebben a szakaszban adjuk hozzá a préselt fokhagymát. Tapasztalatom szerint az ebben a fázisban hozzáadott fokhagyma szépen összeolvad a többi hozzávalóval.

3. Lépés

Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, és alacsony lángon kb. 15 percig főzzük. A főzés vége felé ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ne feledje, hogy a tejszín kissé semlegesíti a só és a bors ízét, ezért a szokásosnál egy kicsit többet adjon hozzá.

4. Lépés

Forrón, kenyérrel tálaljuk. Ha elegánsabbá szeretné tenni az ételt, tálalás előtt megszórhatja petrezselyemmel vagy metélőhagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek