HIRDETŐ
Forrás: nadianb from Canva
Tejszínes és gombás sült csirke
Ez a recept húsrajongóknak szól. A tejszínes és gombás sült csirke ideális vasárnapi ebéd vagy különleges alkalmakra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Eszközök
- 1 darab Csirke
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Gomba szósz
- 250 g Galambgomba
- 1 Kanál vaj
- 200 ml főzőtejszín
- 1 kanál szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Helyezze a csirkét egy tepsibe és kenje meg sóval és borssal. Sütse előmelegített 180 °C-os sütőben 60 percig.
2. Lépés
Eközben készítse elő a mártást: Egy serpenyőben olvassza meg a vajat és adjon hozzá darabokra vágott gombát. Pörkölje aranybarnára.
3. Lépés
Ezután adjon hozzá főzőtejszínt és szerecsendiót. Főzze a szószt mérsékelt tűzön 15 percig.
4. Lépés
Vegye ki a csirkét a sütőből és öntse rá a kész mártást. Süssön még 10 percig.
5. Lépés
Tálalja fel a kész csirkét rizzsel vagy krumplipürével. Jó étvágyat!