HIRDETŐ

Forrás: nadianb from Canva

Tejszínes és gombás sült csirke

Ez a recept húsrajongóknak szól. A tejszínes és gombás sült csirke ideális vasárnapi ebéd vagy különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Eszközök

  • 1 darab Csirke Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott

Gomba szósz

  • 250 g Galambgomba Hozzáadott
  • 1 Kanál vaj Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 kanál szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Helyezze a csirkét egy tepsibe és kenje meg sóval és borssal. Sütse előmelegített 180 °C-os sütőben 60 percig.

2. Lépés

Eközben készítse elő a mártást: Egy serpenyőben olvassza meg a vajat és adjon hozzá darabokra vágott gombát. Pörkölje aranybarnára.

3. Lépés

Ezután adjon hozzá főzőtejszínt és szerecsendiót. Főzze a szószt mérsékelt tűzön 15 percig.

4. Lépés

Vegye ki a csirkét a sütőből és öntse rá a kész mártást. Süssön még 10 percig.

5. Lépés

Tálalja fel a kész csirkét rizzsel vagy krumplipürével. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új